Collé Rental & Sales: ‘Donald Molenaar behaald ook in Race 2 van de BRL V6 de overwinning’Zandvoort, 30 september 2007
Zondag 30 september 2007, 12:45 uur, was het dan zover: de start van Race 2 van de Benelux Racing League tijdens het A1 GrandPrix weekend op het circuit van Zandvoort.
Het weer was, zoals voorspeld, goed opgeklaard en het zonnetje was goed doorgekomen.

Lees verder...

Racing-Expo promotie team aanwezig tijdens A1GP weekend Zandvoort

Tijdens het A1GP evenement dat gehouden word van 28 t/m 30 augustus op Circuit Park Zandvoort waren de posters van de Racing Expo 2008 volop te zien.
In de BRL paddock hingen de posters in de diverse racetailers, catering en VIP trailers.
Uiteraard volop te zien bij Collé Rental & Sales BRL Racing Team.

Lees verder...

Collé Rental & Sales: ‘Donald Molenaar pakt 1ste plaats tijdens regenachtige race 1 in de BRL-V6’Vandaag was het dan tijd voor Race 1 van de Benelux Racing League tijdens het A1 GrandPrix weekend op het circuit van Zandvoort.
Het weer was behoorlijk wisselvallig en zo af en toe kwam er flinke regen uit de lucht vallen. We hebben al eerder dit seizoen gezien dat de BRL Lights snel kunnen zijn wanneer onder deze regenachtige omstandigheden gereden wordt. Lees verder...

F1 nieuws: 'Yamamoto maakt opnieuw brokken'FUJI - Spyker F1-coureur Sakon Yamamoto heeft zaterdag tijdens de kwalificatie voor zijn thuiswedstrijd in Japan opnieuw een botsing veroorzaakt. Lees verder...

Collé Rental & Sales: ‘Kwalificatie brengt Colle Rental & Sales BRL Racing Team naar kop !’Vandaag, vrijdag 28 september, vond de kwalificatie plaats van de Benelux Racing League (BRL) op het circuit van Zandvoort – A1 GrandPrix weekend.
Voor de coureurs van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team bracht dit goede resultaten.

 

Lees verder...

Uitslagen vrijdag 28 september Circuit park Zandvoort staan online.
Donald Molenaar van het Collé Rental & Sales Racing Team zet snelste tijd neer in vrije training BRL-V6.

Complete uitslagen overzicht van o.a.:
- Formido Swift Cup
- Dunlop SportMaxx Clio Cup
- Benelux Racing League
- Formule Ford

Klik hier om naar de uitslagen te gaan.

A1GP nieuws: 'A1GP Team Nederland en Jeroen Bleekemolen steunen “KiKa”'Den Haag, 28 september 2007. De stichting Racing for Charity heeft in het A1GP Team Nederland van Jan Lammers en topcoureur Jeroen Bleekemolen bereidwillige partners gevonden om zich het komende weekend op Zandvoort te gaan inzetten voor KiKa (stichting Kinderen Kankervrij). Zo zal onder meer de auto van Team Nederland gaan rijden met het KiKa logo om zo aandacht te vragen voor fondswerving ten behoeve van het versneld ontwikkelen van therapieën voor betere behandeling en genezing van kinderkanker. Lees verder...

Nat. autosport nieuws: 'Perspresentatie MaX5 Racing Kampioenschap'Op 7 oktober aanstaande vindt op Circuitpark Zandvoort de perspresentatie plaats van het nieuwe MaX5 Racing Kampioenschap.
Om 12:30 hr. maakt de organisatie haar plannen voor het nieuwe raceseizoen bekend. Eveneens wordt de eerste Nederlandse MaX5 racewagen onthuld in de pitstraat. Lees verder...

Formido Swift Cup Newsflash nr. 11 - september
Klik op bovenstaand logo of klik hier om naar de Formido Swift Cup Newsflash nr. 11 te gaan.

Headlines:
- Spetterend optreden Sharon Kips in Suzuki Hospitality!
- Steve Kirsch kan eerste Swift-titel veroveren
- Swift en A1 GP: Genieten van oranjegekte!
- Formido geeft 50.000 kaarten Finaleraces weg!
- Robbert en Jasper Bijl: broederstrijd in Swift Cup
- Wanna Race? Lees hoe je Swift-coureur wordt!
- Spannende strijd om podiumplaatsen

Bron: Media Formido Swift Cup

GP2 nieuws: 'Veel Nederlandse interesse'De Nederlandse interesse in de GP2 groeit met de dag. Coureurs uit de lage landen staat de trappelen om een stoeltje in de kraamkamer van de Formule 1 te bemachtigen.
Ho-Pin Tung zal de ervaring die hij dit jaar heeft opgedaan graag willen verzilveren. Lees verder...

F1 nieuws: 'Verkoop Spyker F1 op losse schroeven'Het wordt een spannende dag voor het Formule 1-team van Spyker. De verkoop van de renstal aan de Indiase zakenman Vijay Mallya en Michiel Mol lijkt op losse schroeven te staan. Dat meldt de Financiële Telegraaf.

Friesland Bank
Friesland Bank, dat een groot deel van de merknamen van Spyker in onderpand heeft, vreest dat zij na de verkoop van de renstal niet aan de beurt komt als schuldeiser. Daarom zou de bank met voorrang het voor ruim vijf miljoen euro afgegeven krediet met voorrang terugeisen. Lees verder...

A1GP nieuws: 'Extra treinen, Zeeweg half dicht voor A1 GP races'
Zandvoort 28 september - Tijdens de races voor de A1 GP zondag op het Zandvoortse circuit zal de Zeeweg zijn ingericht voor eenrichtingverkeer.

Wegens inzet van veel extra treinen is station Overveen deze zondag tot 13 uur gesloten. Er worden 80.000 toeschouwers verwacht.

Lees verder...

Rally nieuws: 'Veenhuizen Groep Nederland Rally populair bij toppers'STROE - De organisatie van de Veenhuizen Groep Nederland Rally kwam woensdagavond bijeen in dorpshuis De Hofstee in Stroe. Rallyliefhebbers en andere belangstellenden konden  na een presentatie van de organisatie hun opmerkingen geven en vragen stellen.

 

Lees verder...

Nat. Autosport nieuws: 'Zomer Motorentechniek klaar voor de toekomst met nieuwe SF 902'
Bert Zomer en zijn mannen hebben een nieuwe SuperFlow SF 902 testbank aangekocht.
Er is in deze kwalitatief hoogwaardige test bank geïnvesteerd om de sterk groeiende vraag naar nieuwe geprepareerde motoren, voor nu en in de toekomst nog beter het hoofd te kunnen bieden. Lees verder...

Nat. autosport nieuws: 'Saker Sportscar Challenge - Sprintraces bieden veel spektakel in Oschersleben.'Twee dagen sprintraces hebben vijf mooie manches opgeleverd in de Saker Sportscar Challenge. Met vijf verschillende winnaars, nauwelijks uitvallers en close racing kon achteraf worden gesproken van een zeer geslaagd raceweekend.

Voor het één na laatste evenement van het seizoen werd er door de Saker coureurs afgereisd naar Oschersleben. Op het moderne Oost-Duitse circuit werden voorafgaand aan de 24-uurs race maarliefst vijf manches afgewerkt.

Lees verder...

Collé Rental & Sales BRL Racing Team nieuws: ‘See you all @ A1GP weekend Circuit Park Zandvoort’Het Collé Rental & Sales BRL Racing Team is vanmorgen vroeg al vertrokken naar Zandvoort om daar weer groots te gaan uitpakken tijdens het A1GP weekend die nu dit weekend word verreden op Circuit Park Zandvoort van 29-30 september. Lees verder...

Dakar nieuws: 'De Rooy doet mee aan Dakar Rally'Jan en Gerard de Rooy doen ook in 2008 mee aan de Dakar Rally. Het tweetal zal tijdens de uitputtingsslag worden ondersteunt door een snelle assistentie- en twee servicetrucks. De Ginaf-trucks worden aangedreven door een Iveco-moto. Lees verder...

F1 nieuws: 'F1-oorlog tussen Hamilton en Alonso duurt voort'


Lewis Hamilton en Fernando Alonso lopen langs een vrachtwagen van rivaal Ferrari op het circuit van Spa


FUJI - De strijd tussen Lewis Hamilton en Fernando Alonso zal komend weekeinde tijdens de Grand Prix van Japan weer in alle hevigheid losbarsten. De twee Formule 1-coureurs van McLaren zijn verwikkeld in een gevecht om de wereldtitel en dat gaat niet zonder slag of stoot. Een akkefietje tijdens de laatste GP in België deed de gemoederen al hoog oplaaien. Lees verder...

A1GP nieuws: 'Deelnemers bekend A1GP Zandvoort 29-30 september'Dit weekend wordt in Zandvoort het derde seizoen van de A1 Grand Prix op gang geschoten.
Inmiddels zijn ook alle deelnemende landen en rijders bekend:

Land, Coureur
1. Australië: Ian Dyk
2. Brazilië: Sergio Jimenez
3. Canada: James Hinchecliffe
4. China: Congfu Cheng
5. Duitsland: Christian Vietoris Lees verder...

Nat. autosport nieuws: 'Jeroen Bleekemolen officieel ambassadeur van de Saker Sportscar!'Etten Leur 27 september - Met trots kan Saker Sportscars Europe melden dat A1Grand Prix team Nederland coureur Jeroen Bleekemolen officieel ambassadeur van de Saker Sportscar is geworden.

Vanaf komend weekend, wanneer de eerste race van het nieuwe A1GP seizoen zal worden verreden, zal Jeroen dan ook met Saker sponsoring op jacht gaan naar podiumplaatsen.

Lees verder...

DTM nieuws: 'HWA und Mücke verzichten auf Berufung'Weil die Verhandlung zu lang gedauert hätte, gehen die Teams nicht gegen die Strafen von Mika Häkkinen und Daniel la Rosa in Berufung.

20.000 Euro Geldstrafe bekam Mika Häkkinen (HWA) für seinen Crash mit Martin Tomczyk in Barcelona aufgebrummt, 10.000 Euro sein Mercedes-Kollege Daniel la Rosa (Mücke) für die Kollision mit Mattias Ekström. Außerdem werden beide beim Saisonfinale in Hockenheim (14. Oktober) um zehn Startplätze nach hinten versetzt. Lees verder...

A1GP nieuws: 'Lammers verwacht te winnen'


Jeroen Bleekemolen (l) en Jan Lammers (r)

Katwijk 27 september - Teambaas Jan Lammers staat aan de vooravond van zijn derde seizoen in de A1 Grand Prix.

Zijn geloof in de serie is rotvast. ,,De A1GP heeft tijd nodig, maar gaat absoluut een succes worden.’’ Hij spreekt zich aan de vooravond van de eerste races op Zandvoort komende zondag uit over Jos, Jeroen, sponsors en: de hoop op regen.

Lees verder...

Raceflash.nl meets A1GP Zandvoort 29-30 september 2007Raceflash.nl
komt met een exclusieve reportage van het A1 GP gebeuren aankomend weekend op het Circuitpark van Zandvoort. Vorig jaar was het prachtig in de duinen gelegen circuit helemaal afgeladen met racefans. De in eerste instantie voor Jos Verstappen vroeg uit de veren gekomen racefanaten gingen later helemaal uit hun dak voor de prestaties van onze nationale topper Jeroen Bleekemolen. Lees verder...

Nat. autosport nieuws: 'Zomeravondcompetitie - Stichting DNRT'
Aan de deelnemers van  Auto’s A

Wat is het leven zonder racen. Voor de een maakt helemaal niets uit en voor de ander is het van levensbelang. Wie het wil kan op Zandvoort racen, lekker om de hoek en nog een stapje verder is Zolder en Assen. Maar wie het echt graag wil gaat ook naar Oschersleben.

Lees verder...

F3 nieuws: 'Renger van der Zande - Weer terug bij af 'NOGARO, 27 SEPTEMBER 2007 – Zijn schitterende overwinning afgelopen weekend in de Formule 3 Euro Series in Barcelona galmt nog na, maar Renger van der Zande zit al weer in de strakke opbouw naar een nieuwe confrontatie. Dit weekend staan de volgende twee races in het Franse Nogaro voor de deur. Werk aan de winkel voor de Prema Powerteam coureur! Lees verder...

Int. autosport nieuws: 'Packeisen Motorsport: Auf zu neuen Ufern! - Die Saison kaum zu Ende schon fängt die neue an!'Ab 1 Okt. gehen bei Packeisen Motorsport Neue M3 E92 V8 Motorsportkarosserien und -fahrzeuge in Fertigung.
Wir werden zur Essen Motorshow auf Basis des neuen BMW M3 E92 V8 eine Clubsport-Version vorstellen. Desweiteren werden Motorsportkomponenten zu sehen sein, die wir aktuell fertigen. Lees verder...

M7 Mini Cooper nieuws: 'Nieuwe Race MINI Coper is uit.'Sedert deze maand is de R56 MINI John Cooper Works Challenge te koop via mini.com. Op de website foto's, film, datasheet en een lijst met de uitrusting van de race MINI. Teven te downloaden, het bestelformulier met contract waarin o.a. staat dat de Challenge MINI de eerste 4 maanden niet doorverkocht mag worden op straffe van een boete van 15% te betalen aan BMW. Lees verder...

Colle Rental & Sales BRL Racing Team klaar voor A1 Grand Prix weekend !!Op zaterdag 29 en zondag 30 september vind de opening plaats van het A1 Grand Prix seizoen 2007 op het circuit van Zandvoort.
De Benelux Racing League (BRL) zal dan race 11 en 12 verrijden en weer voor het nodige spektakel gaan zorgen.
De Collé Rental & Sales BRL-V6 coureurs Sandor van Es en Donald Molenaar zullen zeker weer proberen op het podium te komen om zodoende nog meer punten te kunnen bijschrijven. Lees verder...

Champcar nieuws: 'Will Power snelste in afsluitende testdag'Will Power heeft de open test op Sebring op een eerste positie afgesloten. Onder warme omstandigheden en een hoge luchtvochtigheid was de Australiër twee honderdste van een seconde sneller dan Tristan Gommendy op de tweede positie. Een eveneens verrassend sterk rijdende Mario Dominguez volgde op nogmaals twee honderdste. Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: 'Onboard opnamens Stockcar F1 9 september St. Maarten'

Stockcar f1 nieuws: 'Mooie onboard H32 - Axel Nijs - opnamen Stockcar F1 WC Kings LynnKlik hier om de video te starten.

F3 nieuws: 'Losvliegende onderdelen verhinderen prestaties Nick de Bruijn'Zowel tijdens de kwalificatie als in beide races van de International Formula Master op Brands Hatch verhinderden defecte of losvliegende onderdelen goede prestaties. De twintigjarige Vlaardinger nam in ieder geval nog één positieve gedachte mee uit Groot-Brittannië. De Bruijn liet immers in de twee vrije trainingen keurige tijden noteren, waarna een topzes positie in de kwalificatie tot de mogelijkheden behoorde. Lees verder...

A1GP nieuws: 'Circuit Park Zandvoort Newsflash - Nr. 2007-1 A1GP weekend'
Klik hier om naar de News Flash te gaan.

Rally nieuws: 'Harry Kuipers maakt debuut met Compact M3 in Duitsland'

26 september - Afgelopen weekeinde nam Harry Kuipers deel aan de 27e ADAC Rallye 200 Burghaun-Hünfeld

Met de ex-Temmink BMW Compact M3 reed de ondernemer uit Oldenzaal zijn eerste meters op de rallypistes. Kuipers werd onlangs de trotse bezitter van een rally licentie en werd via initiatiefnemer van de BMW Compact M3 Cup Jan Nijhof in de gelegenheid gesteld in Duitsland te starten.

Lees verder...

Evenementen nieuws: 'Racing Days 2007 gaat definitief door op 24 & 25 NOVEMBER 2007 LIMBURGHAL te GENK(B)'Beste Kart Auto en Motorsport vrienden.
De kontrakten zijn getekend!!!!
De lokatie en de datum is bekend!!!!

24 & 25 NOVEMBER 2007 LIMBURGHAL TE GENK(B)

Lees verder...

Dakar nieuws: 'DAF trucks niet langer actief in Dakar-Rally'Eindhoven 25 september - DAF Trucks heeft besloten niet langer actief deel te nemen aan de Dakar Rally

Dat heeft het bedrijf maandag gemeld. De afgelopen jaren stelde de onderneming motoren beschikbaar aan de zelfstandig opererende teams van de familie De Rooy en Hans Bekx.

Lees verder...

DTM nieuws: 'Ickx will DTM-Karriere in Hockenheim beenden'Vanina Ickx wird in Hockenheim aller Voraussicht nach ihr letztes DTM-Rennen bestreiten und wünscht sich eine Rückkehr in den Sportwagen. 
Es wird wohl nicht nur Christian Abt sein, der am Ende dieser Saison der DTM den Rücken kehren wird. Auch Vanina Ickx sucht eine neue Herausforderung und will ihre DTM-Karriere beenden. "Ich habe noch nicht entschieden was ich nächstes Jahr genau machen werde.

Lees verder...

A1GP nieuws: 'A1GP Gears Up For Zandvoort Season Opener'Zandvoort, The Netherlands – Fresh from the final pre-season test session at Silverstone, Great Britain, A1GP World Cup of Motorsport heads straight to Circuit Park Zandvoort in the Netherlands to kick off the 2007/08 season on 28–30 September, one year after the seaside town hosted the first race of last season. Lees verder...

BRL nieuws: ‘Meet Collé Rental & Sales BRL Racing Team @ A1GP weekend Zandvoort 29/30 September.’

BRL nieuws: 'BRL-V6 coureur Daniel Schryvers is klaar voor A1GP weekend Zandvoort'De Amerikaanse nederlandse BRL-V6 coureuris met zijn Kuijpers Brandbeveiliging BRL-V6 racing Team klaar de volgende race die gehouden word tijdens het A1GP weekend van 29 en 30 september a.s. op Circuit Park Zandvoort. Lees verder...

DTM nieuws: 'Aufrecht: "So macht man den Sport kaputt"'


Hans-Werner Aufrecht war mit den Ereignissen alles andere als zufrieden.

Nach dem Eklat in Barcelona steigt die Angst vor einem Hass-Duell in Hockenheim - Norbert Haug: "Müssen Gemüter beruhigen"
 
Rammstöße, Boykott, Strafen: Nach dem Skandal von Barcelona geht in der Deutschen Tourenwagen-Meisterschaft (DTM) die Angst vor einem erneuten Hass-Duell zwischen Audi und Mercedes beim Saisonfinale am 14. Oktober in Hockenheim um. Lees verder...

GP2 / WTCC nieuws: 'Hernandez voor Trident in Valencia'WTCC-coureur Sergio Hernandez rijdt voor Trident Racing de laatste race van het seizoen in Valencia. De Spanjaard reed eerder voor Campos Racing en Durango in het GP2-kampioenschap.

Formule 1
Hernandez wil de kans aanpakken om zijn carrière richting de Formule 1 weer op de rails te zetten. Lees verder...

Formule BMW nieuws: 'STRIJDLUST WORDT BELOOND VOOR THOMAS HYLKEMA OP BARCELONA'BARCELONA, 23 SEPTEMBER 2007 – Met veel vechtlust heeft Thomas Hylkema zich op het circuit van Barcelona (Spanje) goed staande weten te houden. De Nederlander begon het raceweekend in het Duits Formule BMW kampioenschap met een flinke tegenvaller, doordat hij in de kwalificaties met hoge snelheid van de baan schoot. Lees verder...

Xtreme Drift nieuws: 'TV opnamen Xtreme Driften'Professionele samenvatting van Round 3 Fight Night and Round 4 Pedal to the metal. Klik hier...
Ruime samenvattigen van Eurosport round 3. Klik hier...
Ruime samenvattigen van Eurosport round 4. Klik hier...

Bron: Joep de Kort (www.xtremedrift.com)

Autospweedway nieuws: '6 en 7 oktober Autospeedway + Xtreme Drift Raceway Venray'

World Series by Renault nieuws: 'PECHVOL WEEKEND XAVIER MAASSEN OP MAGNY COURS'MAGNY COURS, 24 SEPTEMBER 2007 – Op het circuit van Magny Cours (Frankrijk) heeft Xavier Maassen een veelbewogen raceweekend achter de rug. De Nederlander begon ijzersterk aan de twee races in de World Series Formule Renault 3.5, maar de Q-Park coureur ontbrak het echter aan alle geluk om zijn potentie om te zetten in een goed resultaat.  Lees verder...

Champcar nieuws: 'Dover-Drama: Edwards gewinnt Ausscheidungsrennen'


Carl Edwards holte sich in einem hochdramatischen Chase-Rennen seinen dritten Saisonsieg, in dem viele der Top-Favoriten Federn lassen mussten.


Die Monster-Mile von Dover, Delaware, ist im Regelfall immer gut für Hochspannung, sowie für spektakuläre und äußerst intensiv geführte NASCAR-Rennen - und das Dodge Dealers 400 bildete am Sonntagabend im Nextel-Cup-Chase 2007 in dieser Hinsicht keine Ausnahme. Lees verder...

F3 nieuws: 'Yelmer Buurman snel maar weinig gelukkig op het circuit de Catalunya'Barcelona 24 september - Op het Circuit van Montmeló, nabij Barcelona, heeft Yelmer Buurman een bijzonder enerverend Formula 3 Euro Series weekend meegemaakt.
Continu behoorde de coureur uit Ubbergen tot de allersnelsten maar onder de streep bleef slechts een enkele elfde plaats over. Lees verder...

Stockcar F1 'Movie World Final Stockcar F1 22 september Kings Lynn'

WTCC nieuws: 'Großer Schritt in Richtung Titel: Priaulx gewinnt!'


Andy Priaulx gewann das turbulente zweite WTCC-Rennen in Brands Hatch, während Augusto Farfus von Alain Menu abgeschossen wurde.


Triumph auf der ganzen Linie für die Hausherren im zweiten WTCC-Rennen des heutigen Tages in Brands Hatch: Neben Sieger Andy Priaulx (BMW) kamen bei trockenen Bedingungen mit Robert Hoff (3./Chevrolet), Colin Turkington (4./BMW) und James Thompson (8./Alfa Romeo) gleich drei weitere britische Piloten in die Punkteränge. Lees verder...

FIA GT CHAMPIONSHIP 2007 nieuws - JOS MENTEN REVIEW ROUND EIGHT – BRNO (CZECH REPUBLIK)De FIA GT karavaan trekt in het weekend van 22 en 23 september voor de achtste maal naar zuid-oost Tsjechië. Het Automotodrom Brno - Masarykis is gelegen in de tweedegrootste stad van de Tsjechische Republiek. Simulatietesten in de workshop van Reiter Engineering doen het Duitse team enkel het beste verhopen, daar het hobbelige en bochtige circuit de Lamborghini Murciélago R-GT goed zou moeten liggen. Lees verder...

Autocross nieuws: '6 oktober Open Brabants Kampioenschap Stockcar F1 Wijk en Aalburg'Op zaterdag 6 oktober zal in Wijk en Aalburg het 'Brabants Kampioenschap Stockcar F1' verreden worden.
Tevens  zullen de volgende klassen aan de start verschijnen: Ezhaco 1600, Ezhaco 1800-2000, Jeugdklasse, Keverklasse en de Stockcar F2. Lees verder...

WTCC nieuws: 'Zwaar bevochten kampioenschapspunt voor Tom Coronel tijdens FIA-WTCC'Voor de 17e en 18e ronde van het FIA Wereldkampioenschap voor Toerwagens reisde de WTCC-karavaan naar het vermaarde Brands Hatch in autosportminnend Engeland. Uiteraard verscheen ook SEAT Team Holland rijder Tom Coronel hier aan de start met zijn bekende oranje-zwarte Leon van GR-Asia. Het werd weer een weekend waarin de onderlinge verschillen miniem waren. Lees verder...

Eurocup Mégane Trophy nieuws; 'BERNHARD TEN BRINKE PAKT BELANGRIJKE PUNTEN OP MAGNY COURS! 'MAGNY COURS, 23 SEPTEMBER 2007 – Op het circuit van Magny Cours (Frankrijk) werd afgelopen weekend alweer de vijfde ronde van de Eurocup Mégane Trophy verreden. Ondanks dat hij de eerste training heeft moeten missen zat Bernhard ten Brinke zat goed in het ritme. De ondernemer wist uiteindelijk een elfde en een vijfde plaats uit het vuur te slepen. Met dit resultaat voegde hij weer zeven punten aan zijn totaal toe. In het algemeen klassement klom Ten Brinke naar de zesdeplaats met 42 kampioenschappunten. Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: 'Uitslag World Final Stockcar F1 Kings Lynn 22 sept. 2007'1st: 390 Stuart Smith Jnr
2nd: 515 Frankie Wainman Jnr
3rd: 391 Andrew Smith
4th: 2 Paul Harrison
5th: 16 Matt Newson
6th: 33 Peter Falding
7th: 107 Lee Robinson
8th: 288 Simon Panton
9th: 271 Mark Keeling
10th: 105 Chris Bonner
11th: H007 Dave Schaap
12th: H32 Axel Nijs

Meer info en foto's volgen nog.....

DTM nieuws: 'Harte Bandagen in Barcelona – Titelkampf bleibt offen'Barcelona. Nach einem hart umkämpften neunten Saisonlauf in Barcelona ist die Entscheidung in der DTM-Gesamtwertung auf das letzte Rennen des Jahres in Hockenheim vertagt. Nach viel diskutierten und umstrittenen Positionskämpfen entschied sich Audi in der 50. von 58 Runden dafür, alle Fahrzeuge aus dem Rennen zu nehmen. Den Sieg holte sich dadurch Jamie Green in der AMG Mercedes C-Klasse vor seinen Markenkollegen Bruno Spengler und Paul di Resta. Für Green ist es der erste DTM-Sieg seiner Karriere. Lees verder...

Eurocup Mégane Trophy nieuws: 'MIKE VERSCHUUR PAKT PODIUM IN EUROCUP MÉGANE TROPHY OP MAGNY COURS!'MAGNY COURS, 23 SEPTEMBER 2007 – Mike Verschuur heeft zijn eerste podium in de Eurocup Mégane Trophy te pakken. De regerend Nederlands en Duits Clio Cup kampioen reed op het circuit van Magny Cours (Frankrijk) twee snaarstrakke races en legde in de laatste manche beslag op de tweede plaats. Hij voegde met dit resultaat vijftien punten aan zijn totaal toe. Ook won de Nederlander de tweede plaats in de rookie cup. Lees verder...

F3 nieuws: 'Overwinning Renger van der Zande in Barcelona'BARCELONA, 23 SEPTEMBER 2007 – Een mijlpaal voor Renger! Zijn eerste overwinning in de Euroseries Formule 3 die hij vandaag realiseerde op het circuit Catalunya in Barcelona was zeer overtuigend. Met een forse voorsprong besliste de juniorcontract rijder van Mercedes een hectische race in zijn voordeel. Hij liet daarbij de kracht zien die hij in dit seizoen heeft opgebouwd met zijn Prema team. Lees verder...

Colle Rental & Sales BRL Racing Team nieuws: ‘Wat heeft de Amerikaanse Champcar coureur Paul Tracy met Collé Rental & Sales!’
Tijdens de Europese Champcar evenementen die verreden werden in België op het circuit van Zolder en in Nederland op het TT Circuit van Assen, zagen we in iedere race dat niemand minder dan Paul Tracy in zijn champcar een bezoekje bracht aan de ‘Manitou’ verreikers die door Collé Rental & Sales als ‘preferred’ sponsor waren ingezet. Lees verder...

A1GP nieuws: 'RTL 7 brengt opnieuw spectaculaire seizoensopening A1GP op circuit Zandvoort'Zandvoort 21 september - Stampvol raceweekend met live uitzendingen A1GP Zandvoort en F1GP Japan

In het weekeinde van 28 tot en met 30 september start op Circuit Park Zandvoort het derde seizoen van de populaire A1 Grand Prix World Cup of Motorsport, de enige landencompetitie in de autosport. RTL 7 doet gedurende dit weekeinde wederom verslag van de spectaculaire race en bedient de kijker met voorbeschouwingen, live-verslagen en terugblikken.

Lees verder...

DTM nieuws: 'Tomczyk gewinnt spannendes Qualifying in Barcelona'Barcelona. Höhen und Tiefen lagen im DTM-Qualifying zum neunten Saisonrennen eng beieinander: Martin Tomczyk startet mit seinem Audi A4 DTM am Sonntag (ARD live ab 13.45 Uhr) von der Pole Position, während der
Gesamtführende Mattias Ekström lediglich den zehnten Startplatz belegt. Der zweimalige Formel-1-Weltmeister Mika Häkkinen (Mercedes-Benz) steht neben
Tomczyk in der ersten Startreihe. Lees verder...

Autospeedway extra nieuws: 'CAMSO BERICHTEN'Vol deelnemersveld nu zondag 23 oktober. In totaal meer dan 200 deelnemers, waaronder 109 Prive Cars en 40 Bangerstox. Het is niet meer mogelijk om nog ter plaatse in te schrijven.

Op zaterdag 29 september (voor de tuning meeting) blijft het circuit gesloten op zaterdag. Er kan niemand binnen. Zondag open vanaf 8u00. De eerste reeks Bangerstox heeft plaats om 11u30

Lees verder...

F3 nieuws: 'Gedurfde race Renger brengt startpositie eerste rij'BARCELONA, 22 SEPTEMBER 2007- De dynamiek in de Euroseries Formule 3 neemt hand over hand toe. De eerste race van dit weekend op het circuit Catalunya bood veel spektakel. Renger van der Zande manifesteerde zich hierin nadrukkelijk en veroverde, na een tik van Buemi, toch nog een zevende plaats. Morgen start hij vanaf de eerste rij op positie twee. Lees verder...

Champcar nieuws: 'Dominguez tekent bij Pacific Coast'


Mario Dominguez

21 september - Enigszins verrassend kondigde Pacific Coast Motorsport donderdagavond aan dat Mario Dominguez tijdens de laatste twee Champ Car-races de plaats inneemt van Ryan Dalziel in de #28 .

Waarom de Schot niet meer voor PCM uitkomt is niet bekend. Het team ging niet verder in op de kwestie en Dalziels kamp reageerde nog niet op de bekendmaking.

Lees verder...

Fia GT nieuws: 'Volles Programm für Stefan Mücke – Nach LMS und IAA folgen nun FIA GT und tschechische Meisterschaft'Berlin/Brünn (rol) Das ist eine Hammer-Woche für Stefan Mücke: Vorigen Sonntag (16.9.) fuhr er den 5. Lauf der Le Mans Series (LMS) im englischen Silverstone, danach passte er seinen Sitz in der Zytek-Fabrik in England für zwei Rennen in der American Le Mans Series (ALMS) an. Lees verder...

F1 nieuws: 'Spyker, principeakkoord verkoop Formule 1-team'


Vijay Mallya, nieuwe eigenaar Spyker

ZEEWOLDE - Sportwagenfabrikant Spyker heeft een principeakkoord gesloten over de verkoop van zijn Formule 1-team aan een consortium onder leiding van de Indiase zakenman Vijay Mallya. Lees verder...

F3 nieuws: 'Renger klaar voor Spaanse arena'BARCELONA, 20 SEPTEMBER 2007 – Renger van der Zande en zijn Prema Powerteam zoeken dit weekend de homebase van Fernando Alonso op. Het bij Barcelona gelegen ‘Circuito de Catalunya’ is de aankomende dagen namelijk de arena voor alweer de achtste ronde om het Formule 3 Euro Series kampioenschap. Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'Raceway Venray nieuws inzake races 6 en 7 otober a.s.'Bij deze laat ik U weten dat er op 6 en 7 oktober een officiele wedstrijd is op circuit "de Peel"te Venray.
Beide dagen zal de hoofdmoot bestaan uit de finale van de drift wedstrijden, met als toevoeging de autospeedway. Lees verder...

Collé Rental & Sales BRL Racing Team nieuws: ‘See you @ A1GP Zandvoort’

A1GP nieuws: 'A1GP WORLD CUP OF MOTORSPORT VOOR TWEEDE MAAL IN ACTIE OP CIRCUIT PARK ZANDVOORT'
Op 29 en 30 september start op Circuit Park Zandvoort het derde seizoen van de A1GP World Cup of Motorsport, de enige landencompetitie in de autosport. Na het daverende succes bij het eerste Nederlandse optreden vorig jaar zijn de verwachtingen opnieuw hooggespannen. Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'CAMSO BERICHTEN 20 september 2007'


Camso V8 spanning en action op en top in Warneton.

- Op zaterdag 8 september waren de Camso V8 te gast op het Engelse circuit van Lydden Hill, samen met nog verschillende andere Engelse klassen, waaronder de National Hot Rods. 10 auto’s hadden zich aangemeld, maar in laatste instantie heeft Bruce Andrews afgezegd. Kurt Dujardin, Anton Gonissen en Jos Janssen konden zich niet vrijmaken. Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'Internationale Autospeedway & BIG FINAL, Xtreme Drift wedstrijden.'

Raceway Venray zaterdag 6 en zondag 7 oktober


Speciaal nieuws voor alle autospeedway liefhebbers, het seizoen krijgt een mooie wending. Met een extra wedstrijd zal het kampioenschap van 2007 weer het oorspronkelijke aantal wedstrijden kennen.
Het zal een gecombineerd evenement worden waarin, autospeedway zal worden afgewisseld met de extreme drift challenge. Een heel weekend autosport op Raceway Venray!

Lees verder...

LMS nieuws: 'Stefan Mücke fährt zwei Rennen in Amerika für Zytek-Werks-Team – Sitz angepasst'Berlin-Altglienicke (rol) Nächste Herausforderung für Stefan Mücke: Nachdem der Berliner im 5. Lauf der Le Mans Series (LMS) im englischen Silverstone am vorigen Sonntagabend (16. September) kurz vor Ende des 1000-km-Rennens an zweiter Stelle liegend ausgeschieden war, ging es für ihn gleich ohne Pause weiter. Lees verder...

A1GP nieuws: 'A1 Team Nederland met vertrouwen naar Zandvoort.'
Tijdens de laatste testdag voordat volgende week het A1GP seizoen echt begint op het Circuit Park Zandvoort heeft A1 Team Nederland een veertiende tijd neergezet. Met een snelste ronde van 48.421 zat Jeroen Bleekemolen zes tiende achter India. Het hele veld zat dicht bij elkaar, de top 20 eindigde binnen een seconde. Gisteren was het team nog derde en snelste in de ochtendsessie. Al met al reist A1 Team Nederland met vertrouwen af naar Zandvoort. Lees verder...

F1 nieuws: 'De La Rosa snel op tweede testdag'Jerez, 17 september - McLaren testcoureur Pedro De La Rosa heeft op de tweede testdag op het circuit van Jerez de snelste tijd neergezet. De Spanjaard bleef Mark Webber en Luca Badoer de baas. Het weer was vandaag zeer aangenaam op het Zuid- Spaanse circuit. De temperatuur steeg boven de 30 graden Celsius.

Lees verder...

A1GP nieuws: 'Lammers gaat voor goud'(L) Jeroen Bleekemolen met (R) Jan Lammers

SILVERSTONE - Team Nederland komt volgende week vol vertrouwen aan de start van het nieuwe A1GP-seizoen dat op 30 september op het Circuit Park Zandvoort wordt geopend. "We gaan voor niets minder dan de overwinning", beweerde teambaas Jan Lammers. Die belofte vloeide niet uit hooghartigheid voort. " Ik zeg dit omdat ik erin geloof." Lees verder...

Autospeedway nieuws: ‘Raceway Emmen…………Bijna klaar!’Na een zomer van hard werken door de vele vrijwilligers en ondersteunende bedrijven zijn we nu zover dat het casco van de baan bijna gereed is. Klaas Bijlsma BV Grondwerken en  Kandt Special Crane Equipment/funderingstechniek hebben vanaf het eerste uur machines op dit megaproject gezet om het e.e.a. te realiseren. Lees verder...

BMW Ziengs Cup nieuws: 'COLUMN Theresia Balk 16 september BMW Race TT Circuit Assen'………..en ik had zo'n zin in deze race met de BMW !
………… EN TERECHT!!! Want het ging heerlijk!

Het is mooi weer, we hebben lang niet gereden, iedereen heeft er zin in en we hebben gewoon een aardig gevuld veld met 21 auto's.
Minpuntje: het begint altijd zo vroeg zo'n dag. Was al vroeg gaan slapen, want was moe, maar desalniettemin heb ik er echt zin in met een gezonde spanning.

Lees verder...

WTCC nieuws: 'Duncan Huisman Back to Macau with WSR'

 I will go back to Macau with West Surrey Racing Team Aviva. After being out of the WTCC for almost a year I am very happy to go back to Macau for the final weekend of the WTCC with Team Aviva West Surrey Racing.
Aviva has announced that they are to sponsor two Team Aviva branded cars driven by Colin Turkington and Duncan Huisman in the last two rounds (Rounds 21 and 22) of the FIA World Touring Car Championship in Macau on 18 November. Lees verder...

A1GP nieuws: 'A1 Team Nederland derde tijdens eerste A1GP testdag'
Silverstone 19 september - Tijdens de eerste testdag van de officiële A1GP test op Silverstone, waarbij men op het nationale circuit reed, heeft A1 Team Nederland de derde tijd van de dag neergezet.

Jeroen Bleekemolen reed in de ochtendsessie een ronde van 48.373, wat meteen zijn snelste ronde van de dag bleek. Het team was hiermee ook de snelste van de ochtendsessie. Lang leek A1 Team Nederland om de dag ook als snelste team af te sluiten, maar vlak voor het einde van de tweede sessie doken A1 Team India en Nieuw Zeeland er net onderdoor.

Lees verder...

F1 nieuws: 'Rodriguez naar Spyker?'Volgens de Spaanse media wordt de Spaanse coureur Roldan Rodriguez de komende dagen gepresenteerd als Spyker F1 coureur.
De 22-jarige Rodriguez wordt al lange tijd met Spyker in verband gebracht, afgelopen week testte de coureur voor het eerst voor het Nederlandse team. Lees verder...

M7 Mini Cooper Cup nieuws: ‘Fotoalbum M7 Mini Cooper Cup TT Circuit Assen 16 september.'Klik op bovenstaande foto of klik hier en bekijk het fotoalbum die Aart Langevoort exclusief voor Raceflash.nl heeft gemaakt van de M7 Mini Cooper Cup die afgelopen zondag 16 september is verreden op het TT Circuit van Assen. Lees verder...

BMW 120d Endurance Cup nieuws: ‘Fotoalbum BMW 120d Endurance Cup TT Circuit Assen 16 september.'Klik op bovenstaande foto of klik hier en bekijk het fotoalbum die Aart Langevoort exclusief voor Raceflash.nl heeft gemaakt van de BMW 120d Endurance Cup die afgelopen zondag 16 september is verreden op het TT Circuit van Assen. Lees verder...

Evenementen nieuws: 'Hét monster truck spektakel MONSTER JAM komt in 2007 weer terug naar het Gelredome in Arnhem.'Op zaterdag 29 september en zondag 30 september zullen tijdens drie shows de motoren van onder andere Grave Digger en Maximum Destruction weer flink razen. Naast de stunts van de monster trucks zwepen ook de freestyle motercross rijders met hun adembenemende sprongen het publiek op. De kaartverkoop begint op donderdag 21 december, met een speciale korting van vijf euro die geldt tot 1 maart 2007. Lees verder...

Rally nieuws: 'Motorbrandje werpt roet in eten voor Team Kleinjan'Hellendoorn 18 september - Vrijdagmiddag werd, na de hevige crash in Duitsland half augustus, de laatste hand gelegd aan de snelle Skoda Fabia WRC van Team Kleinjan.
Juist op tijd om ’s avonds aan de start te kunnen staan van de 26ste Hellendoorn Rally. Helaas was het optreden van Harry Kleinjan (Hoge Hexel) en navigatrice Annemieke Hulzebos (Goor) van korte duur. Lees verder...

F1 nieuws: 'Kleine wijzigingen in F1-kalender 2008'De FIA heeft enkele aanpassingen gedaan in de Formule 1-kalender van 2008. De Grand Prix van Italië wisselt van plaats met de Grand Prix van België. Ook de Japanse en Chinese Grand Prix zijn omgewisseld. Lees verder...

F1 nieuws: 'McLaren: geen beroep Hongarije-straf'McLaren heeft besloten niet in beroep te gaan tegen de straf die de renstal kreeg opgelegd tijdens de Grand Prix van Hongarije.

Punten
De stewards besloten de behaalde punten voor het constructeurskampioenschap van McLaren af te nemen, nadat Fernando Alonso tijdens de kwalificatie in de pits teamgenoot Lewis Hamilton ophield. Lees verder...

DTM nieuws: 'DTM in vakantietijd op circuit Zandvoort'AMSTERDAM - De Nederlandse ronde van de spectaculaire Deutsche Tourenwagen Masters wordt volgend jaar op 13 juli gehouden. Dan komen weer de toppers van de merken Audi en Mercedes op het Circuit Park Zandvoort in actie. Circuit-directeur Hans Ernst is na overleg met promotor ITR tevreden met deze datum omdat er in die periode veel toeristen in en rond de badplaats vakantie houden. Lees verder...

Porsche Supercup nieuws: 'GESLAAGD DEBUUT PHIL BASTIAANS IN MOBIL 1 PORSCHE SUPERCUP'SPA-FRANCORCHAMPS, 18 SEPTEMBER 2007 – Op het circuit van Spa-Francorchamps maakte Phil Bastiaans afgelopen weekend zijn debuut in de Mobil 1 Porsche Supercup. Eén telefoontje van teammanager Arndt Schmidt was genoeg om zonder enige voorbereiding naar de Belgische Ardennen af te reizen. Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: 'OPEN Ned. Kampioenschap Stockcar F1 & F2'Op 21 oktober wordt op het Midland Circuit Lelystad het Open NK. voor de stockcarren verreden. Gelijk andere jaren zijn er drie klassen: Stockcar F1 asfaltklasse Stockcar F1 landklasse Stockcar F2 asfaltklasse alle klassen rijden 3 series,  dan een finale en afsluitend een sponsorrace. Lees verder...

A1GP nieuws: 'New Zealand Tops Time Sheets on Day One of Pre-Season Test'
Silverstone, Great Britain – A1 Team New Zealand stormed to the top of the time sheets at the Silverstone circuit on the first day of the final A1GP official test, ahead of the start of the 2007/08 season.

New Zealand’s Jonny Reid set the pace this afternoon with a blisteringly quick time of 48.102s, breaking the lap record for an A1GP car around the National circuit by eight hundredths of a second. The previous lap record of 48.182s was set in 2005 by A1 Team France driver Alexandre Premat.

Lees verder...

FIA GT CHAMPIONSHIP 2007 -PREVIEW ROUND EIGHT – BRNO (CZECH REPUBLIK)Het zomerseizoen zorgde voor een welgekomen afwisseling. Na de pech in het begin van het seizoen lijkt het tij gekeerd voor Jos Menten. De coureur uit Haelen boekte de voorbije twee maanden drie overwinningen in de ADAC GT Masters, en een vierde podium was mogelijk indien een wielnaaf het niet had begeven tijdens de tweede wedstrijd op de Saschenring, afgelopen weekend. Lees verder...

24 uur race nieuws: 'Ricardo van der Ende nu ook 24 uur!'A.s. weekend zal Ricardo van der Ende rijden bij de 24 uur van de DNRT op het Duitse Oschersleben.
Niet in een Ekris BMW maar in de V-Racing Golf V DTI .
“Ik verruil de motorsport strepen op mijn dak éénmalig voor de gele V-Racing strepen want ik voel me toch een echte Ekris BMW man” voegt Ricardo er snel aan toe. Lees verder...

Drift / Autospeedway nieuws: 'Programma XtremeDrifting - Autospeedway 6/7 oktober Raceway Venray'
Onderstaand het programma (o.v.b.) van zaterdag 6 en zondag 7 oktober Raceway Venray

Programma zaterdag 6 oktober:
08.30 – 09.30                administratie B-divisie
09.00 – 11.00                technische keuring B-divisie
10.15 – 11.15                heat 1: Saloon Stockcars, Toyota's,
                                                Hot Rods, F2 
11.15 – 11.45                vrije training B-divisie (vanaf plaats
                                    29 in XD kampioenschap) +
                                    wildcards    
12.00 – 13.00                administratie A-divisie Lees verder...

F1 nieuws: 'Ferrari-baas daagt McLaren uit'Maranello 18 september - Ferrari-teambaas Jean Todt hoopt dat McLaren in beroep gaat tegen hun straf wegens spionage.

De Fransman vindt dat het Britse team niet zwaar genoeg werd bestraft. Todt hoopt dat McLaren protesteert en zo alsnog een zwaardere straf krijgt.

Lees verder...

WTCC nieuws: 'De voorlopige WTCC-kalender voor 2008'WTCC-kalender voor 2008 (o.v.b.)

02 Maart Curitiba (Bra)
06 April Mexico (Mex)
18 Mei Valencia (Spa)
01 Juni Pau (Fra)
15 Juni Brno (Tsj)
06 Juli Estoril (Por)
27 juli Anderstorp (Zwe)
31 Augustus Oschersleben (Dui)
21 September Brands Hatch (GBr)
05 Oktober Monza (Ita)
26 Oktober Okayama (Jap)
16 November Macau (Chn)

RACING-EXPO 2008...... be there.......

Stockcar F1 nieuws: 'Pits stop challenge tijdens WK stockcar F1'Op zaterdagmiddag tijdens het WK weekend in Kings Lynn, zal er een pits stop challenge worden  gehouden.Het is  de bedoeling dat de coureur met 2 monteurs de strijd aan gaan tegen andere teams met o.a banden wisselen enz. Alle team die mee doen krijgen startgeld van 60 pond en een aandenken. Lees verder...

BMW Ziengs Cup nieuws: ‘Fotoalbum BMW Ziengs Cup TT Circuit Assen 16 september.’Klik op bovenstaande foto of klik hier en bekijk het fotoalbum die Aart Langevoort exclusief voor Raceflash.nl heeft gemaakt van de BMW Ziengs Cup die afgelopen zondag 16 september is verreden op het TT Circuit van Assen.

Lees verder...

Evenementen nieuws: 'Racing Days Togeren gaat niet door.'Racing Days - Live @ the Colosseum - Tongeren 2007 

Beste Kart-, Auto- & Motorsport vrienden,Tot onze grote spijt moeten wij u mededelen dat het evenement niet doorgaat.
Daar de situatie met de eigenaren (wat ze wel willen en niet willen)dermate onduidelijk is hebben we als team van Racing Days moeten besluiten het evenement af te gelasten.

Lees verder...

BMW Ziengs Cup nieuws: 'T’Race (Theresia Balk): In de BMW Ziengs Cup in race 1 naar een perfecte 4de plaats!!!'T’Race heeft zich afgelopen zondag op het TT Circuit van Assen goed laten zien. Tijdens de kwalificatie scoorde zij nog een 11de startplaats. In Race 1 ging T’Race er goed tegenaan en scoorde perfect een 4de plaats. Lees verder...

Fia GT nieuws: 'Mike Hezemans en Spyker naar podium op Silverstone'EINDHOVEN – Dat Mike Hezemans de laatste tijd blaakt van het zelfvertrouwen demonstreerde hij afgelopen weekend op Silverstone maar weer eens. De Eindhovense autocoureur pakte tijdens de vijfde race van de Le Mans Series met Spyker Squadron een prima derde plaats in de GT2. De overwinning ging naar Virgo Motorsport met een Ferrari F430 GT. Lees verder...

Autospeedway & BIG FINAL van Xtreme Drift wedstrijd Raceway Venray zaterdag 6 en zondag 7 oktober a.s.Zojuist heeft de organisatie van Raceway Venray bekend gemaakt dat er een extra racedatum wordt toegevoegd en wel op 6 en 7 oktober 2007.

Programma (o.v.b.)
Raceklasse zaterdag 6 oktober
- Saloon Stockcars
- Formule Toyota
- National Hot Rod
- Stockcar F2
- Xtreme driften Lees verder...

F1 nieuws: 'FIA wartet auf Spionagebeweise gegen Renault'Auch Renault steht unter Verdacht, in der Formel 1 spioniert zu haben - Max Mosley wartet auf Beweise von McLaren-Mercedes-Teamchef Ron Dennis.

Kaum gibt es ein Urteil im Spionagefall um McLaren-Mercedes und Ferrari, schon droht der Formel 1 der nächste Skandal: Angeblich soll ein ehemaliger Silberpfeil-Mitarbeiter Informationen zu Renault mitgenommen haben, die sich zum Teil am aktuellen R27 wiederfinden. Beweise liegen aber noch nicht auf dem Tisch. Lees verder...

WRC rally nieuws: 'Suzuki maakt rijders bekend voor twee WRC-rallies in 2007'September 17 - Suzuki Motor Corporation heeft de rijders bekendgemaakt die nog dit jaar de Suzuki SX4 WRC 2007 zullen besturen.

Voor de Rallye de France (12 - 14 oktober) is de Franse asfaltspecialist Nicolas Bernardi gecontracteerd, met de Belg Jean-Marc Fortin als co-driver naast hem.

Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: 'BriSCA Stockcar F1 nieuws - Gary Castell mag niet deelenemen aan de BriSCA F1 World Final 2007'15-09-2007 - British Stock Car Association (BriSCA F1)
Press Release from BriSCA F1 Permanent Promoters dated 15th September 2007. It appears to be common knowledge now that extensive negotiations have recently been concluded concerning Gary Castell and his entry into the 2007 BriSCA F1 World Final.

Lees verder...

Nat. autosport nieuws: 'ACNN - Autosport Competitie Noord Nederland gaat door met haar succes formule'Tijdens de prijsuitreiking afgelopen zondag 16 september op het TT Circuit van Assen verraste Peter Grondel woordvoerder van de Stichting ACNN de aanwezige coureurs en sponsors met de mededeling  dat de ACNN nog zeker voor drie jaar doorgaat met het organiseren van de huidige wedstrijden. Lees verder...

Nationaal autosport nieuws: 'Uitslagen ACNN. TT Circuit Assen 16 september 2007'Klik op onderstaande banner om de uitslagenoverzicht te openen.

ACNN - BMW Ziengs Cup / BMW 120D / M7 Mini Cooper


M7 MINI Cooper Cup nieuws: 'BRL pendaaltrappers domineren Cooper Cup op het TT Circuit van Assen!!!'De wedstrijden om de MINI Cooper Cup afgelopen zondag op het TT Circuit van Assen was op het podium een pure BRL aangelegenheid.


De MINI Coopers van het M7 Racing Team genieten op dit moment een toenemende belangstelling van coureurs uit de BRL series. De coureurs vinden het endurance rijden bij voorbaat een uitstekende gelegenheid om meer race kilometers te maken. Lees verder...

Nat. autosport nieuws: ‘Theresia Balk (zeg maar T'race) rijdt ook met Raceflash.nl reclame’Niet alleen op de Formido Suzuki Swift racebolide van Theresia Balk, maar ook op haar   BMW Ziengs Cup  pronkt nu ook de raceflash.nl reclame. Onze dank aan Theresia.

Deze week meer foto’s en nieuws op Raceflash.nl over Theresia Balk die afgelopen zondag (16 september)  op het TT Circuit van Assen deel nam aan de 4 uurs race in de BMW Ziengs Cup. Lees verder...

F1 nieuws: ‘Gaan de F1 Spykers nu ook vliegen…’

F1 nieuws: 'Grote Prijs van India in 2010'NEW DELHI - India is vanaf 2010 gastheer van een Grote Prijs in de Formule 1. Dat heeft het nationaal olympisch comité van het Aziatische land (IOA) maandag bekendgemaakt. De bolides zullen racen op een gloednieuw circuit aan de rand van New Delhi. Lees verder...

Grand Am nieuws: 'Marc Goossens wint in Salt Lake City'Marc Goossens verkeert in prima vorm. Na diens zege in de 24U van Zolder vorig weekend, mocht onze landgenoot nu ook als eerste de champagnefles ontkurken in Salt Lake City, decor voor de laatste Grand-Am Rolex Series-manche van het seizoen. De Gelenaar en diens twee kompanen maakten in hun Pontiac-Riley maar liefst achttien plaatsen goed en haalden het nipt van Szekeres/Dalziel/Enge en Braun/Jonsson. Lees verder...

Nat.autosport nieuws: 'Peter Grondel ACNN komt met groot nieuws'
Binnenkort hier op Raceflash.nl te lezen.

F3 nieuws: 'VAN AMERSFOORT RACING PAKT FORMULE 3 TITEL OP DE SACHSENRING!'SACHSENRING, 16 SEPTEMBER 2007 – Het team van Van Amersfoort Racing heeft de buit binnen, nadat Carlo van Dam op de Sachsenring (Duitsland) op indrukwekkende wijze de titel in de ATS Formule 3 Cup in de wacht heeft gesleept. Met een derde plaats in de eerste race, was hij in de afsluitende manche heer en meester en zette met een overwinning de kroon op zijn werk door het Duits Formule 3 kampioenschap op zijn naam te schrijven. Lees verder...

Nascar nieuws: 'Chase-Außenseiter Bowyer feiert tollen Premierensieg'Clint Bowyer bewies in Loudon ein optimales Timing: Im ersten Chase-Rennen der Saison feierte der Richard-Childress-Pilot seinen ersten Nextel-Cup-Sieg.

Clint Bowyer war auf dem New Hampshire International Speedway der Mann der Stunde: Der Richard-Childress-Pilot war der einzige der zwölf Playoff-Piloten, der in seiner bisherigen Cup-Karriere sieglos geblieben war, doch am Sonntagabend brachte sich Bowyer mit einem richtigen Paukenschlag mitten in das Titelrennen um die NASCAR-Krone 2007. Lees verder...

F1 nieuws: 'Spyker boekt flinke progressie in België'


Adrian Sutil (voorgrond) en Sakon Yamamoto boeken progressie met Spyker.


SPA - Spyker F1-rijder Adrian Sutil reed zondag tijdens de Grote Prijs van België een sterke wedstrijd met de nieuwe B-versie van de oranje wagen. De 24-jarige Duitser startte als negentiende, voerde felle gevechten en lag zelfs even twaalfde. Lees verder...

GP2 nieuws: 'HO-PIN TUNG SCOORT PUNTEN IN BEIDE GP-2 RACES OP SPA'Het GP-2 weekend op het Circuit van Spa-Francorchamps gaf Ho-Pin Tung eindelijk loon naar werken. Een vierde plaats in de tweede race, op zondagochtend en een achtste plek in de eerste race. De Nederlandse Chinees eindigde de race op zondag vlak achter de top drie, zijn rondetijden waren perfect en zijn prestaties tonen een duidelijk opgaande lijn. Lees verder...

Porsche Supercup nieuws: 'HSF Porsche Eindhoven-coureur Simon Frederiks derde Nederlander op Spa-Francorchamps'Spa-Francorchamps, 16 september 2007. Coureur Simon Frederiks (Beuningen), uitkomend voor het team HSF Porsche Eindhoven, was de derde Nederlander in de uitslag van de elfde en laatste race van het seizoen in de Porsche Mobil1 Supercup op het circuit van Spa-Francorchamps. Voor teamgenoot Paul van Splunteren (Vught) was de race al in de tweede ronde ten einde. Lees verder...

Jochen Habets , Roy Monden, Niels Bouwhuis en Jan-Peter Merkensteyn plaats 2 Mini Cooper race TT Circuit Assen 16-09-2007Maandag het uitgebreide verslag. Dus kijk op www.raceflash.nl Lees verder...

F1 nieuws: 'Raikkonen geeft McLaren het nakijken'AMSTERDAM - Ferrari-rijder Kimi Raikkonen heeft zondag de Grote Prijs van België (Formule 1) gewonnen op het volledig gerenoveerde circuit van Spa-Francorchamps. Stalgenoot Felipe Massa kwam na een saaie optocht door de Ardennen als tweede aan de finish. Lees verder...

Rally nieuws: 'Colin Mcrae overleden in helikopter crash'Vandaag is de Schotse rallyrijder Colin Mcrae overleden. De wereldkampioen van 1995 zou samen met zijn zoon omgekomen zijn in een helikoptercrash. Het toestel crashte op een 800 meter van het huis van de familie Mcrae. De omstandigheden omtrent het ongeluk zijn nog niet helemaal duidelijk. Het staat wel vast dat het weer er niet te best was. Ondertussen is door Alister Mcrae al bevestigd dat Colin in de helikopter zat. 

Bron: AUTOSPORTNIEUWS.BE

F3 nieuws: 'RÉCARDO BRUINS CHOI VERSTEVIGT DERDE PLAATS IN F3-KAMPIOENSCHAP'SACHSENRING, 16 SEPTEMBER 2007 – Op het circuit van de Sachsenring (Duitsland) heeft Récardo Bruins Choi in de ATS Formule 3 Cup een vierde en vijfde plaats behaald. Doordat zijn naaste concurrent punten liet liggen, nam hij afstand van zijn directe concurrent Nico Verdonck. De Zuid Koreaan verstevigde hiermee de derde plaats in het kampioenschap. Lees verder...

F3 nieuws: 'CARLO VAN DAM PAKT OVERWINNING ÉN TITEL IN ATS FORMULE 3 CUP!'SACHSENRING, 16 SEPTEMBER, 2007 – Op indrukwekkende wijze heeft Carlo van Dam vanmiddag de titel in de ATS Formule 3 Cup in de wacht gesleept. De Nederlander kwam met 31 punten voorsprong naar het Duitse Sachsenring en wist deze niet alleen met verve te verdedigen, maar zelfs verder uit te bouwen! Nadat hij gisteren in de eerste race een derde plaats behaalde, was Van Dam in de afsluitende race heer en meester en zette met een superieure overwinning de kroon op zijn werk door het Duits Formule 3 kampioenschap op zijn naam te schrijven! Lees verder...

ADAC GT MASTERS nieuws: 'REVIEW - SASCHENRING (GERMANY) Jos Menten'Tussen de FIA GT wedstrijden in Adria en Brno treedt Jos Menten opnieuw aan in de ADAC GT Masters. De 26-jarige Nederlander verstrekt op de Saschenring wederom de troepen van Hans Reiter, op de Reiter Engineering Lamborghini Gallardo met het startnummer 7. Menten vervangt in Oost-Duitsland Gianni Morbidelli. De ex-F1-rijder is normalerwijze de vaste co van kampioenschapsleider Christopher Haase, maar de Italiaan moet opnieuw verstek laten wegens verplichtingen voor Audi in het Italiaanse Superstar kampioenschap. Lees verder...

Porsche Supercup nieuws: 'MECHANIEK LAAT JAAP VAN LAGEN OP SPA-FRANCORCHAMPS IN DE STEEK'SPA-FRANCORCHAMPS, 16 SEPTEMBER 2007 – De laatste race van dit seizoen in de Mobil 1 Porsche Supercup eindigde voor Jaap van Lagen reeds in de opwarmronde. De Nederlander die zich gisteren op het circuitvan Spa-Francorchamps (België) uitstekend als vijfde wist te kwalificeren, moest zijn Porsche nog voor de start van de race noodgedwongen in de pitstraat parkeren. Lees verder...

Porsche Supercup nieuws: 'BRILJANTE ZEGE VOOR PATRICK HUISMAN OP SPA-FRANCORCHAMPS!'SPA-FRANCORCHAMPS, 16 SEPTEMBER 2007 – In de laatste race van de Mobil 1 Porsche Supercup heeft Patrick Huisman vandaag op Spa-Francorchamps (België) zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. Door zowel poleman Jeroen Bleekemolen als de regerend kampioen Richard Westbrook op magistrale wijze in het begin van de race te passeren, wist Huisman zich naar een briljante overwinning te rijden. Lees verder...

Porsche Supercup nieuws: 'Jeroen Bleekemolen sluit seizoen af met tweede plaats in SpaMonza, 16 september – In het voorprogramma van de Belgische Formule 1 Grand Prix, na een jaar afwezigheid weer terug op de kalender, werd op het circuit van Spa-Francorchamps de elfde en laatste seizoensrace verreden in de Porsche Supercup. Jeroen Bleekemolen eindigde tijdens de afsluitende wedstrijd fraai als tweede en beëindigde zo zijn succesvolle Supercup-seizoen met een podiumplaats. Lees verder...

Rally nieuws: 'Jochen Coox met Skoda in BK rallycross.'Jochen Coox uit Rekem zal in de resterende Belgische rallycross wedstrijden aantreden met een Skoda Fabia T16 4x4. Na éérst de VW Golf 4 T16 4x4 van de hand te hebben gedaan aan de Duitser Frank Eichelberg, lagen voor de garage houder de wegen open om te investeren in een bolide van Europees topniveau. Het rallycross oog viel op de 2006 kampioenwagen van de Zweed Lars Larsson. Lees verder...

Grote verandering op komst voor de FinishWe hebben de laatste tijd al heel veel veranderd aan de Finish,  abonnees en adverteerders zijn dan ook laaiend enthousiast. Dit was ook wel te merken want het aantal adverteerders en abonnees zijn enorm toegenomen.  Maar de grootste klapper in deze complete restyling moet nog komen bij de volgende uitgave. Lees verder...

Manitou & Collé Rental & Sales Belgium Grand Prix Formule 1

F1 nieuws: 'Auftakt in Belgien: Räikkönen vor den Silberpfeilen'


Felipe Massa crashte in Rivage, aber Kimi Räikkönen fuhr im ersten Freien Training Bestzeit für Ferrari vor den beiden Silberpfeilen.

So kennt man Spa-Francorchamps eigentlich gar nicht: Ideale Bedingungen herrschten während des 90 Minuten langen ersten Freien Trainings auf dem 7,004 Kilometer langen Kurs in den belgischen Ardennen - bei anfangs 14, zum Schluss schon angenehmen 18 Grad Luft- und 27 Grad Streckentemperatur. Lees verder...

WRC nieuws: 'Grönholm stopt na dit seizoen'Markus Grönholm stapt aan het eind van dit seizoen uit de rallysport. De 39-jarige Fin, die wereldkampioen werd in 2000 en 2002, wil met een derde titel zijn carriere beeindigen. Lees verder...

Champcar nieuws: 'Minardi test deze week op Sebring'Twee weken na de Europese races zal er deze week weer een Champ Car motor gestart worden. Minardi Team USA zal vandaag een tweedaagse test op het circuit van Sebring starten. Naar verwachting zullen alleen Robert Doornbos en Dan Clarke in actie komen, de meeste andere teams zullen pas later deze maand richting Florida reizen om zich in Sebring voor te bereiden op de races in Surfers Paradise en Mexico City. Lees verder...

F3 nieuws: 'CARLO VAN DAM TE GAST BIJ NATIONAAL SPONSORING EVENT IN AHOY ROTTERDAM'VLAARDINGEN, 14 SEPTEMBER 2007 – Carlo van Dam zal aanwezig zijn bij het Nationaal Sponsoring Event dat op dinsdag 9 oktober aanstaande wordt gehouden in Ahoy Rotterdam. De huidige leider in de ATS Formule 3 Cup zal op deze beurs onder andere de groeiende interesse van het bedrijfsleven in de autosport onder de aandacht brengen. Ook zal zijn trouwe sponsor Legamaster zich presenteren. De beurs is geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur. Lees verder...

Evenementen nieuws: 'Special Car Treffen 2007 - 18de editie'
Op ZONDAG 30 SEPTEMBER 2007is het weer zover.!!

De Maaslandse Porsche Club Carrera vzw en de Camaro Custom Club Antwerpen, organiseren op die dag, voor de ”Achttiende maal“. dit treffen.
( dit alles in samenwerking met het Gemeentebestuur van Maasmechelen, de Belgische Ralleycross-Vereniging - Duivelsberg, & de Limburgse Stichting voor Autisme )

Lees verder...

Hotrod nieuws: 'Motorfest ‘07 - Rockingham Motor Speedway, September 15/16 2007'This is the second time that this event has been staged, albeit with a slightly different name, and many of you will have attended last years “Ovalfest”.  The name change was necessary because we have introduced other motorsport categories which this year includes Grass Track Racing and Karting. There will also be several other changes which means that we need to make you aware of all our arrangements before you arrive. Lees verder...

Drag racing nieuws: 'Finale Dutch Street Power Serie'Drachten 13 september - Het viliegveld van Drachten is vrijdag 14 september voor het laatst dit jaar het toneel voor de finale voor de Dutch Street Power Serie 2007.

De weersverwachtingen zijn goed en we verwachten evenals de 2 vorige evenementen op Drachten een maximum aantal deelnmers van 150 stuks.

Lees verder...

Rally nieuws: 'Sterk deelnemersveld in Hellendoorn Rally'Hellendoorn 13 september - Geen ronde van het Nederlands kampioenschap, maar wel een zeer sterk deelnemersveld.

Minstens tien World Rally Cars staan op vrijdagavond 14 september om 19.00 uur aan de start, met daaronder de Subaru van de gloednieuwe kampioen van Nederland, Mark van Eldik. Ook een echte buitenlandse vedette komt in actie: veelvoudig Belgisch en ex-Europees kampioen Patrick Snijers bindt met een Porsche 911 GT3 de strijd aan op de zestien klassementsproeven in de omgeving van Nijverdal, Hellendoorn en Rijssen.

Lees verder...

Karting nieuws: 'Racen op waterstof - Tweede recordpoging op de Coolsingel in Rotterdam!'Rotterdam 13 september - Op 16 september 2007 zal de Formula Zero race-kart een poging doen, het record: een 1/8 mijl (201,168m) internationaal FIA record met stilstaande start voor brandstofcel voertuigen, te verbeteren.

De recordpoging zal plaats vinden om 12:30 op de Coolsingel in Rotterdam tijdens de autovrije zondag.

Lees verder...

F1 nieuws: 'McLaren gaat beroep aantekenen'PARIJS - McLaren gaat vrijwel zeker in beroep tegen de uitspraak van de FIA in de spionagezaak tussen McLaren en Ferrari. Dat werd bekend tijdens de persconferentie die werd gegeven naar aanleiding van de uitspraak in de spionagezaak. McLaren werd schuldig bevonden en kreeg een zware straf. Lees verder...

Collé Rental & Sales BRL Racing Team nieuws: ‘Manitou een naam in de autosport, nu in Spa-Francorchamps bij de Belgische Grand Prix Formule 1’
Tijdens het Champ Car evenement in Zolder (B) en daarna bij het Champ Car evenement in Assen waren de Manitou verreikers, hoogwerkers en ruwe terrein heftrucks al aanwezig en hebben ze diensten al bewezen in samenwerking met Collé Rental & Sales uit Sittard met tevens vestigingen in Utrecht en Hamburg (Duitsland). Lees verder...

NASCAR nieuws: 'Chase-Auftakt in Loudon'Auf dem New Hampshire International Speedway beginnt an diesem Wochenende die Jagd auf die Meisterschaft im NASCAR Nextel-Cup.

Die erste heiße Phase der NASCAR-Saison ist vorbei, die zweite beginnt. Der Chase steht fest, 12 Piloten werden nun 10 Rennen lang um den Titel kämpfen. Der Abstand zwischen ihnen ist dabei äußerst klein, denn Bonuspunkte gab es nur auf die Siege, die sie in den ersten 26 Rennen eingefahren haben. Lees verder...

F1 nieuws: 'Zware straf voor McLaren in spionagezaak'PARIJS - Het Vodafone/McLaren-team is flink beboet in de spionagezaak tussen hun Formule 1-team en dat van Ferrari. McLaren verliest alle constructeurspunten en moet daarnaast een boete van 100 miljoen dollar ophoesten. De coureurs Fernando Alonso en Lewis Hamilton blijven buiten schot, zij kunnen gewoon blijven strijden om het wereldkampioenschap. Lees verder...

Porsche Mobil 1 Supercup nieuws: 'Phil Bastiaans guest driver for HISAQ Competition Team in Spa'


(L) Phil Bastiaans in gesprek met (R) Frans Collé van Collé Rental & Sales uit Sittard.

Phil Bastiaans is at home in brand cup competitions. In his career, the guest starter of the HISAQ® Competition Team at the Porsche Mobil 1 Supercup season finale in Spa-Francorchamps has already made his mark in several touring car events. Lees verder...

F1 nieuws: 'Spionagezaak: Hamilton woont hoorzitting bij'PARIJS - In de Formule 1-spionagezaak tussen McLaren en Ferrari zal vandaag waarschijnlijk meer duidelijkheid komen. Lewis Hamilton, de leider in de stand om het wereldkampioenschap, is vandaag op de hoorzitting in Parijs verschenen. Ooggetuigen zagen de 22-jarige Brit het hoofdkantoor van autosportfederatie FIA binnen lopen voordat de hoorzitting begon. Lees verder...

F1 nieuws: 'Toekomstig eigenaar Spyker: Geen klantenchassis'


Vijay Mallya

AMSTERDAM - Vijay Mallya, de toekomstig eigenaar van renstal Spyker, zal volgend seizoen deels voortborduren op de huidige werkwijze van het Nederlandse Formule 1-team. Zo is de Indiase zakenman niet van plan om een chassis van een ander team aan te schaffen. "Wij blijven contructeur." Eerder maakte Spyker al bekend tegen het gebruik van een klantenchassis te zijn. Lees verder...

Autocross nieuws: 'Autocross kalender 2008'

Collé Rental & Sales BRL Racing Team and A1GP Zandvoort

Champ Car nieuws: 'Champ Car bevestigt terugkeer Laguna Seca'Champ Car heeft bevestigd dat Laguna Seca volgend jaar weer op de kalender staat. Daarmee keren de Champ Cars terug op het circuit welke vanaf 1983 21 jaar lang onafgebroken op de kalender stond. In 2005 viel de race van de kalender ten gunste van het nabijgelegen San José. De race in de Noord-Californische stad keert echter volgend jaar niet terug, mede doordat er door enkele nieuwbouw projecten op en rond het circuit nog minder ruimte zal zijn. Lees verder...

Drifting nieuws: 'Verslag Ronde 4 Xtreme Drift 2007 : Pedal to the Metal @ Duivelsberg Circuit'Meteen na de 3de ronde werd dan de kwalificatie voor ronde 4 ingezet. Met dezelfde rijders werd van start gegaan, enkel Vincent Verschueren maakte zijn comeback, na zijn overwinning in Venray tijdens de 2006 Finale. De rijders geraakten steeds beter vertrouwd met het uitdagende circuit. Waar er zaterdag slechts 13 rijders meer dan 70 scoorden, waren er zondag reeds 22 piloten die deze marge overschreden. Lees verder...

DSC nieuws: 'Eugene Janssen maakt grote sprong voorwaarts'Silverstone 12 september - Eugène Janssen boekt op het prachtige circuit van Silverstone de beloofde progressie en pakt zijn eerste podium in de Dutch Supercar Challenge in 2007!

Eugène Janssen boekt op het prachtige circuit van Silverstone de beloofde progressie en pakt zijn eerste podium in de Dutch Supercar Challenge in 2007!

Lees verder...

Formule Renault 2.0 nieuws: 'Tegenvaller voor Stef Dusseldorp'Hockenheim, 12 september - Afgelopen vrijdag is Stef Dusseldorp op het circuit van Hockenheim betrokken geraakt bij een ernstige crash met zijn Formule Renault 2.0 wagen.

Hierbij liep hij medische klachten op. Na onderzoek in het ziekenhuis van Ludwigshafen bleek dat Dusseldorp rekening moet houden met een langere herstelperiode. Dit betekent een vervroegd seizoenseinde voor de jonge ambitieuze Formule Renault coureur

Lees verder...

F1 nieuws: 'McLaren slaat om zich heen in spionagezaak'AMSTERDAM - Een nieuw hoofdstuk rondom de Formule 1-spionagezaak tussen McLaren en Ferrari. McLaren, dat met Fernado Alonso en Pedro de la Rosa in het beklaagdenbankje zit, slaat om zich heen. De renstal heeft bij de FIA vragen gesteld over Renault. Lees verder...

FIA GT nieuws: Mike Hezemans doet goede zaken met vijfde plaats in FIA GT ‘night-race’EINDHOVEN – Mike Hezemans is tijdens de FIA GT-race op het circuit van Adria op een vijfde plaats geëindigd. De 38-jarige autocoureur uit Eindhoven had in de ‘nightrace’ lang zelfs uitzicht op meer, maar belandde uiteindelijk nipt naast het podium. De overwinning ging naar het duo Karl Wendlinger en Ryan Sharp. Lees verder...

Foto's autocross St. Maarten (ACON) door Raceflash.nlVan onze Raceflash.nl fotograaf Aart Langevoort ontvingen wij exclusief weer een mooi fotoalbum van de Autocross races die verreden werden op zondag 9 september ACON sircuit te St. maarten.

Klik op de foto om het fotalbum te openen of klik hier...

Rally nieuws: 'Temmink/Elbert ambitieus naar thuiswedstrijd'Hellendoorn 12 september - Aan het begin van 2007 heerste er volop onduidelijkheid over het wel of niet doorgaan van Neerlands grootste: de Hellendoorn Rally.

Gelukkig kwam alles toch nog goed in Hellendoorn. Dit jaar maakt de rally voor het eerst sinds tijden géén deel uit van het Nederlands kampioenschap, maar dat heeft er niet voor gezorgd dat de belangen dit jaar minder zwaar wegen.

Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: 'Extra informatie WK Stockcar F1 Engeland'Het Wereldkampioenschap Stockcar F1 wordt dit jaar gehouden in Kings Lynn (Engeland).
Er wordt op 2 dagen gereden: en wel 21 en 22 Sept. De finale wordt op zaterdag verreden. Lees verder...

Raceflash on track.....

DTM nieuws: 'DTM-Kalender 2008: Elf Rennen in ganz Europa'Die DTM expandiert nach Europa. Im kommenden Jahr trägt die populärste internationale Tourenwagenserie elf Rennen in sechs europäischen Ländern aus. Damit erhöht sich die Anzahl der Saisonläufe im Jahr 2008 um einen auf insgesamt elf. Nach einem Jahr Pause kehrt die DTM nach Frankreich zurück. Die legendäre Rennstrecke in Le Mans (F) ist Schauplatz des vorletzten DTM-Rennens der Saison 2008. Lees verder...

Laatste nieuws over de 'Formido Suzuki Swift Cup'


Klik op bovenstaand logo of hier om naar de newsflash van de 'Formido Suzuki Swift Cup' te gaan.

Bron: Media 'Formido Suzuki Swift Cup'

Review 24 Hours of Zolder - Belcar Historic Sprint, 08-09/09 2007Van Elderen ondanks sterke oppositie

Nadat Jan Van Elderen vorig weekend tijdens de VAS Historic-races in Chimay nog tweemaal de duimen moest leggen voor een puike Moortgat, was het vooral uitkijken naar de Real-rijder of hij dit huzarenstukje in Zolder kon overdoen. Lees verder...

Review 24 Hours of Zolder - Belcar Endurance Cup, 08-09/09 2007Familie Raus loopt verder uit

Naar goede gewoonte vonden we terug de Ultima van Pampel/Joosen op de pole. De vierde pole op rij in evenveel wedstrijden. Maar ondanks de hoopgevende 2de plaats
tijdens de Belcar Thursday Race zou deze exoot terug het einde van de wedstrijd niet halen wegens technische averij. Naast de Ultima vonden we de Porsche 996 Supercup
van het CEO-duo Van Rossem/De Laet die amper 1/10 sec. moest toegeven op de Ultima en zich blijkbaar goed voelde op de natte omloop. Lees verder...

Review 'Belcar Belcar Sprint Cup' 24 Hours of Zolder 08-09/09 2007Belcar Sprint Cup

Pascal Struyf versterkt leiderspositie Tijdens de kwalificatie moest Pascal Struyf ditmaal de pole laten aan de Ford Mondeo van Marc Neyens. Geen schande, als je weet dat Neyens een uitstekend piloot is en de Ford Mondeo een ex STW-wagen. Toch was het verschil amper 4/10 sec. Van de Water en
Kevers moesten reeds 2 seconden prijsgeven en stonden op de tweede startrij voor de Renault Mégane van Vande Casteele en de BMW van Goormachtigh. Lees verder...

DSC nieuws: 'Dubbelzege voor Brinkmann-Motorsport op Silverstone'Silverstone (GB), 8 september 2007 – Met twee zeges op het Grand Prix circuit van Silverstone heeft Brinkmann Motorsport goede zaken gedaan voor het klassement. De eerste race werd gewonnen door Ardi van der Hoek en Arjan van der Zwaan, de tweede race kwam Elmar Grimm, gestart vanaf een laatste positie, als eerste over de finish. Met nog twee weekenden en in totaal vier races te gaan is de spanning in het klassement te snijden. Lees verder...

Stockar F1 nieuws: 'Wereld kampioenschap BriSCA F1 King’s Lynn 22-09-2007'N.I.R.  BriSCA F2 wedstrijden zondag 23 September  2007. Start 13.00 uur in Northampton.

Coureurs die willen deelnemen aan de wedstrijden voor de World masters 2007 op de Northampton International raceway kunnen zich opgeven bij Ed Meuwissen
briscaf2@home.nl

Rally nieuws: 'Westenbrink wint in Vlaanderen, titelstrijd nog niet beslist'Breda 10 september - De Chevrolet Kalos Challenge reisde afgelopen weekeinde met acht équipes af naar Roeselare in België voor de 48e Omloop van Vlaanderen.

Vooraf waren de opdrachten duidelijk voor de titelkandidaten David Westenbrink en Corné Damen. Bij winst voor Damen was de titel voor hem, bij winst voor Westenbrink zou uitstel volgen tot minimaal de Veenhuizen Groep Nederland Rally in Barneveld.

Lees verder...

Racing Expo 2008 nieuws: 'Speed & Design 2007 gaat niet door!'Racing EXPO Leeuwarden word de grootste auto & motorsport beurs.

Ons concept klopt houd de beurs betaalbaar voor iedereen niet alleen de groten maar ook de kleine standhouders en vooral coureurs en race teams zijn van harte welkom in Leeuwarden. Racing EXPO Leeuwarden word de echte opening van het nieuwe auto en Motorsport seizoen 2008 met de mooiste en meest spectaculairste primeurs. Lees verder...

IRL nieuws: 'Treibstoffdrama in Chicago: Franchitti ist Champion!'In einer der dramatischsten Entscheidungen der Motorsportgeschichte sicherte sich Dario Franchitti mit einem Sieg in Chicago den IndyCar-Titel.

Viel wurde in den vergangenen Tagen über die spannende Situation vor dem Saisonfinale der IndyCar-Serie geschrieben, doch was sich in den letzten Runden des letzten Rennens 2007 in Chicago abspielte, übertraf alle Erwartungen: In einer der dramatischsten Entscheidungen der Motorsportgeschichte sicherte sich Dario Franchitti (Andretti/Green) den Titel! Lees verder...

M7 Minicooper nieuws: Roy Monden: “Wij moeten scoren op Assen”“A.s. zondag (16 september TT Circuit Assen) gaan wij voor race vijf in de MINI Cooper Endurance serie voor het hoogste.” Verteld de vrolijke Roy Monden. “Tja, wij moeten wel scoren willen wij nog een kans op het kampioenschap maken. Maar de collega coureurs zitten ook niet stil en vooral de rode MINI Cooper moeten wij in de gaten houden”. Lees verder...

M7 Mini Cooper nieuws: 'Zondag 16 september a.s. vijfde race in de strijd om de MINI Cooper Cup op het TT Circuit van Assen'A.s. zondag gaan de M7 MINI Coopers alweer hun vijfde race rijden voor het MINI Cooper Endurance kampioenschap 2007. De vraag is of het team in de rode M7 MINI (rijnummer 110) zich weet te handhaven op de riante eerste plaats in het kampioenschap. Aan de rijders zal het zeker niet liggen. Het team bestaande uit Raimondo Otting, Jeroen Oosterink, Kris van Kelst en Jeroen Verboven weten hun M7 MINI Cooper met vrijwel constante tijden rond te rijden. Lees verder...

GP2 nieuws: 'Giorgio Pantano gediskwalificeerd'Giorgio Pantano is door de raceleiding gediskwalificeerd voor de tweede GP2-race op het circuit van Monza. De Italiaan eindigde zondag als zesde.

Vleugel
Pantano is bestraft omdat hij geen gehoor gaf aan de zwarte en oranje vlag. In de Roggia chicane had de coureur van Campos Sebastien Buemi aangetikt. Hierdoor raakte Pantano's vleugel beschadigd. Lees verder...

24 uur Zolder: "Na beschouwing 24 uur Zolder 8 en 9 september 2007'Reporter on track: Gregory Vranckx exclusive for Raceflash.nl

Dit weekend stond de 29 ste editie van de 24 uur van zolder op het programma. Het zou een speciale editie worden omdat het voor het eerst in de geschiedenis enkel gt3 wagens aan de start brengt.
29 inschrijvingen telde deze 29 ste editie. PK Carsport met als rijders Longin-Kumpen-Mollekens-Hart pakten in extremis de pole position net voor de mosler van Radermecker en de dodge viper van Wauters.

Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: '28 oktober Piet Keijzer Memorial Trophy raceway Venray'

World Series Formule Renault 3.5 nieuws: 'INHAALRACE BRENGT XAVIER MAASSEN NAAR P14 OP DONINGTON PARK'DONINGTON PARK, 09 SEPTEMBER 2007 – Xavier Maassen reed op het Engelse circuit van Donington Park alweer zijn zesde raceweekend van het seizoen. Nadat de Nederlander de eerste manche nog voortijdig moest beëindigen door een crash, daar wist hij zich op zondagmiddag prima vanuit het achterveld naar voren te knokken. De Q-Park-coureur eindigde de afsluitende race in de World Series Formule Renault 3.5 op de veertiende plaats. Lees verder...

Eurocup Mégane Trophy nieuws: 'BERNHARD TEN BRINKE HERHAALT KUNSTSTUKJE OP DONINGTON PARK MET EEN VIERDE PLAATS!'DONINGTON PARK, 09 SEPTEMBER 2007 – Met een goed gevoel verliet Bernhard ten Brinke vanmiddag het circuit van
Donington Park (Engeland). De eerste race in de Eurocup Mégane Trophy moest hij nog voortijdig staken, nadat hij eraf werd gebeukt. In de afsluitende race kwam Ten Brinke sterk opzetten en finishte de ondernemer op een fraaie vierde stek. Lees verder...

F1 nieuws: 'Fernando Alonso wint GP van Italië'De spanning in de strijd om de Formule 1-wereldtitel neemt toe. Fernando Alonso won zondag de Grand Prix van Italië. De tweevoudig wereldkampioen was heer en meester op het circuit van Monza.

Verkleinen
Alonso verkleinde door de overwinning zijn achterstand op klassementsleider en McLaren-teamgenoot Lewis Hamilton tot slechts drie punten met nog vier races te gaan. Lees verder...

F1 nieuws: 'Zware crash David Coulthard in Grand Prix Italië'Monza - David Coulthard is aan het begin van de grote prijs van Italië zwaar gecrasht. De Brit verloor op het rechte stuk zijn voorvleugel. Hierdoor werd de auto onbestuurbaar, waarna de coureur van Red Bull keihard tegen een muur aan reed. Coulthard kon zelf uit de auto klimmen en het parcours verlaten. Lees verder...

Eurocup Mégane Trophy nieuws: WEL DE SNELHEID MAAR NIET HET GELUK VOOR MIKE VERSCHUUR OP DONINGTON PARK'DONINGTON PARK, 09 SEPTEMBER 2007 – Op het circuit van Donington Park (Engeland) zat Mike Verschuur afgelopen weekend goed op snelheid. Het 19-jarige talent uit de stal van Equipe Verschuur belandde in de eerste manche net niet op het podium, nadat hij onterecht werd bestraft met een ‘drive through penalty’. Lees verder...

PORSCHE SUPERCUP nieuws: 'JAAP VAN LAGEN PAKT ZIJN PUNTEN IN MOBIL 1 PORSCHE SUPERCUP OP MONZAMONZA, 09 SEPTEMBER 2007'Op het circuit van Monza (Italië) kwam Jaap van Lagen afgelopen weekend inactie voor alweer de tiende ronde van de Mobil 1 Porsche Supercup. Nadat de inwoner uit Ede in de openingsronde eraf werd getikt, vocht hij zich gedurende de veertien ronden tellende race knap terug naar de elfde plaats. Ondanks dat de banden het flink hadden te verduren, zette Van Lagen de derde snelste rondetijd van alle deelnemers op de chrono’s. Met een elfde positie werd hij tevens de hoogst geklasseerde Nederlander en voegde zeven punten aan zijn totaal toe. Van Lagen bezet momenteel de veertiende plaats met 40 kampioenschappunten. Lees verder...

Porsche Supercup nieuws Jeroen Bleekemolen: 'Veel pech en gestolen helm voor BleekemolensMonza, 9 september – De racende broers Bleekemolen hadden dit weekend weinig geluk tijdens de Porsche Supercup-race op Monza. Zowel Jeroen als Sebastiaan was vandaag binnen anderhalve ronde uit de wedstrijd getikt. Bovendien moest Jeroen met een geleende helm rijden, omdat zijn eigen hoofddeksel vlak voor de kwalificatie was gestolen. ,,Ik heb snel een helm geleend, die het team normaal gebruikt als ze even op de brommer rijden’’, vertelde Jeroen. ,,Gelukkig paste de helm redelijk, maar ik zal voor de komende wedstrijd toch een nieuwe moeten aanschaffen.’’ Lees verder...

FIA GT nieuws Jos Menten: 'PREVIEW ROUND SEVEN – ADRIA (ITALY)'Op 7 en 8 september is het FIA GT kampioenschap aan haar zevende wedstrijd toe. Voor de tweede maal dit seizoen is het FIA GT-circus te gast in Italië. De wedstrijd in Adria is de eerste na de Total 24 Hours of Spa. Halverwege het seizoen staan er vijf punten op de teller van het duo Jos Menten-Peter Kox, de twee Nederlanders die uitkomen voor het Duitse HD GIGAWAVE Reiter Engineering team. Na een zware wedstrijd pakt het Lambo-duo opnieuw punten voor het kampioenschap, nadat ze zesde eindigen. Lees verder...

GP2 nieuws: 'GOEDE KANSEN HO-PIN TUNG GETORPEDEERD'Een doldrieste collega en remproblemen ruïneerden het kansrijke raceweekend van Ho-Pin Tung op het circuit van Monza in Italië. In beide races, zaterdag en zondag, reed de jonge Chinees erg sterk, na een moeizame kwalificatie. Zijn rondetijden, waren vergelijkbaar met die van de top vijf. Lees verder...

F1 nieuws: 'Alonso op pole in Monza'MONZA - Fernando Alonso start zondag op pole position bij de Grote Prijs van Italië. De Spaanse autocoureur zette op het circuit van Monza met zijn McLaren met 1.21,997 de beste tijd neer in de kwalificaties. Hij eindigde voor zijn Britse teamgenoot en klassementsleider Lewis Hamilton. De Braziliaan Felipe Massa kwam in zijn Ferrari tot de derde tijd. Lees verder...

F1 nieuws: 'Zware crash Raikkonen in training'MONZA - Formule-1-coureur Kimi Raikkonen is zaterdagochtend zwaar gecrasht tijdens de laatste vrije training voor de Grote Prijs van Italië, op het circuit van Monza. De 27-jarige Fin bleef hierbij wonderwel ongedeerd, maar zijn bolide liep zware schade op. De training werd voor twintig minuten stilgelegd. Lees verder...

F1 nieuws: 'Spyker-deal nog niet rond'


Michiel Mol

MONZA - Hans Hugenholtz jr., de tijdelijke c.e.o van het Spyker-concern, heeft zijn reis naar de GP van Italie op het laatste moment afgezegd. Hoewel hij feitelijk nu ook de directeur van het Formule 1-team is, achtte hij het verstandiger de luwte op te zoeken om niet geconfronteerd te worden met vragen over de recente ontwikkelingen rondom Spyker Cars en de mogelijke verkoop van het Formule 1-team. Hij gaf wel aan dat er nog niets beslist is ten aanzien van de verkoop van Spyker F1. Lees verder...

Champcar nieuws: 'Wagen Wilson en Power vliegt in brand bij demonstratie'Justin Wilson en Will Power zijn na de race in Assen overgevlogen naar Australië om de race daar te promoten. Zoals gebruikelijk horen daar handtekeningsessies, media lunches en demonstraties bij. De demonstratie verliep echter niet als gepland. Een tien jaar oude Reynard Champ Car vloog net na het bijtanken plotseling in brand, terwijl de coureurs vlakbij stonden. Lees verder...

BRL nieuws: 'Newsflash nummer 5 BRL-V6 en BRL-Light'


Klik hier of op bovenstaande banner.

Bron: Media BRL

WRC nieuws: 'Subaru verlengt contract Atkinson tot eind 2009'Chris Atkinson zal tot eind 2009 de kleuren van het Subaru World Rally Team in het WK Rally verdedigen. De 27-jarige Australiër maakte zijn debuut bij SWRT tijdens de Rally van Zweden in 2005. Tot nog toe kon hij evenwel geen enkele rally winnen, maar liet niettemin mooie dingen zien. Lees verder...

Formule Renault nieuws: 'Donington - Formule Renault 3.5 - Collectieve test 1'01. Alvaro Parente (Tech 1 Racing) 1:19.519
02. Bertrand Baguette (KTR) +0.323
03. Fairuz Fauzy (Cram Competition) +0.336
04. Milos Pavlovic (Draco Racing) +0.395
05. Alvaro Barba (Draco Racing) +0.664
06. Filipe Albuquerque (Epsilon Euskadi) +0.737
07. Guillaume Moreau (KTR) +0.844
08. Mikhail Aleshin (Carlin Motorsport) +0.984
09. Marco Bonanomi (RC Motorsport) +1.039
10. Alejandro Nunez (Team Comtec) +1.045 Lees verder...

F1 nieuws: 'Alonso mogelijk betrokken in spionagezaak'AMSTERDAM - Nieuwe ontwikkelingen in de spionagezaak tussen McLaren en Ferrari. Het gerucht gaat dat regerend wereldkampioen Fernando Alonso en testcoureur Pedro de la Rosa betrokken zouden zijn bij de inmiddels al beruchte zaak. Er zou tussen beide Formule 1-coureurs mailverkeer zijn geweest, met daarin vertrouwelijke informatie over de afstelling van de Ferrari F2007. Lees verder...

F1 nieuws: 'Met nieuwe Spyker in de middenmoot'MONZA - De Nederlands-Indiase renstal Spyker verschijnt zondag aan de start van de GP van Italië met een nieuwe bolide, de Spyker-B. Lees verder...

F1 nieuws: 'FIA geeft McLaren 50.000 dollar boete'MONZA - De internationale autosportbond FIA heeft McLaren donderdag een boete opgelegd van 50.000 dollar. Het formule 1-team kreeg de straf omdat het tijdens de Grand Prix van Hongarije op 5 augustus met een versnellingsbak reed die geen crashtest had ondergaan. Dat is tegen de regels. Lees verder...

Evenemneten nieuws: 'MY Power Products en Partners op European Ford Event 2007'
Het aankomend weekend (9-9-2007) wordt te Landgraaf het European Ford Event gehouden. Zie voor meer informatie: www.europeanfordevent.com
MY Power Products toont, als een van de sponsoren, haar Ford Component Sales & Power Products plus Ford Racing Performance Parts programma. Qua motoren zult u de Duratec SE, HE en VE aantreffen maar ook de 4.0L Cologne V6 en een Ford Racing 347 CID stroker V8. Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: ‘Informatie WK Engeland 2007’In het weekend van 21, 22 en 23 september 2007 wordt de WK Finale stockcar F1 verreden te Kings Lynn en de World Masters te Northampton. Hier volgt officiële informatie mbt dit weekend.

Op vrijdag 21 september start het weekend te Kings Lynn met een training voor alle ‘overseas’ stockcar F1 rijders van 10.00 tot 14.00 uur. De wedstrijd op vrijdag begint om 19.00 uur.

Lees verder...

Collé Rental & Sales BRL Racing Team meets A1GP

F1 nieuws: 'Red Bull lanceert gratis Formule 1 krant'Red Bull lanceert de eerste gratis Formule 1 krant van Nederland, 'The Red Bulletin'.

De krant verschijnt op maandag 10 september, een kleine week voor de GP van Spa Francorchamps, in een eenmalige oplage van 1 miljoen exemplaren en bevat Formule 1 nieuws dat leesbaar en leuk is voor heel Nederland.

Lees verder...

Historische autosport nieuws: 'GTO Grand Prix Classic 2007 Zandvort 8 en 9 september'De liefhebbers van historische autosport kunnen zich 8 en 9 september weer verheugen op een buitengewoon interessant weekend. De HARC en sponsor autoblad GTO proberen in navolging van het HZT-raceweekend voorzichtig de ingeslagen weg te vervolgen. Lees verder...

24 Hours of Zolder nieuws: '12 minuten videoverslag van de avondkwalificatie 5 september'Een videoverslag van de 12 minuten durende kwalificatiesessie van woensdagavond is nu te zien.

Klik hier om het videoverslag te starten.

24 uur Zolder nieuws: '2de kwalificatie: Mollekens stuurt PK Corvette naar tweede tijd'PK Carsport heeft de beste zaak gedaan in de tweede kwalificatiesessie. Terwijl bijna de helft van het deelnemersveld niet of nauwelijks aan rijden toekwam, stuurde Kurt Mollekens de PK Corvette naar de tweede plaats. Hiermee hijst Mollekens de Corvette naar een plekje op de voorlopige eerste startrij, naast François Duval. Lees verder...

Champcar nieuws: 'Verstappen verbaasd over uitspraken Perrdion'Jos Verstappen heeft verbaasd gereageerd op de Champ Car-plannen van Michel Perridon. De eigenaar van Trust wil jong talent kans geven, terwijl in het in eerste instantie de bedoeling was dat Verstappen in de Verenigde Staten zou gaan rijden. Lees verder...

GT nieuws: 'Jos Menten FIA GT CHAMPIONSHIP 2007 - PREVIEW ROUND SEVEN – ADRIA (ITALY)'Twee weken na zijn dubbeloverwinning op Circuit Zolder, in het kader van de ADAC GT Masters, trekt Jos Menten naar Adria (Italië) voor de zevende manche van het FIA GT kampioenschap. Na een break van goed vijf weken kruipt Menten opnieuw achter het stuur van de Lamborghini Murciélago R-GT van HD Gigawave Reiter Engineering. Lees verder...

F1 nieuws: 'Spionagezaak: Nieuw bewijs tegen McLaren'MILAAN - Aan de spionagesoap tussen McLaren en Ferrari wordt weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd. De autosportbond FIA zegt over voor McLaren belastend nieuw bewijsmateriaal te beschikken. Details daarover wilde FIA niet geven. Mocht McLaren op basis van het materiaal veroordeeld worden, dan kan het team mogelijk fluiten naar deelname aan de Formule 1 in 2008. Lees verder...

F1 nieuws: 'Spaanse prijs voor Michael Schumacher'MADRID - De Duitser Michael Schumacher heeft woensdag de Spaanse sportprijs van Asturië gekregen. De veelvoudig wereldkampioen in de Formule 1, die vorig jaar zijn loopbaan beëindigde, kreeg van de jury de voorkeur boven de tennissers Roger Federer en Rafael Nadal. Lees verder...

DSC nieuws: 'Podiumplaats Brinkmann-Motorsport in druk Assen'Assen, 2 september 2007 – Het team van Brinkmann-Motorsport heeft tijdens de Dutch Supercar Challenge-races op Assen één podiumplaats gescoord. Het duo Arjan van der Zwaan/Ardi van der Hoek eindigde tijdens de tweede manche op zondag als derde. Een dag eerder waren ze als achtste afgevlagd in de eerste heat. Teamgenoot Elmar Grimm noteerde afgelopen weekend onder toezicht van teambaas Olly Brinkmann een vierde en tiende plaats. Lees verder...

Persbericht Theresia Balk Trophy of the Dunes: 'Suzuki Sport Cup Trophy of the Dunes'Tegenvallend weekend voor startnummer 10

'……. tja.. wat kan en zal ik ervan zeggen? Teleurstellend, met name in de auto en de sfeer in het algemeen'. Dit waren de openingszinnen van Theresia, met startnummer 10, op de vraag wat ze van het weekend vond.

Lees verder...

DTM nieuws: 'DTM-baas ziet wel brood in Ralf Schumacher'Als Ralf Schumacher geen stoeltje weet te bemachtigen in de Formule 1, dan is DTM-baas Hans-Werner Aufrecht bereid een uitweg te bieden. De Duitser heeft de hoop dat de huidige Toyota-coureur voor Audi aan de DTM mee wil doen. Aufrecht droomt van een duel tussen Mika Hakkinen in de Mercedes en Schumacher bij concurrent Audi. Lees verder...

Champ Car nieuws: 'Champ Car onder de indruk van passie Nederlandse fans'Champ Car is onder de indruk van de passie waarmee de Nederlandse autosportfans de serie volgen. Afgelopen zondag werd dit al duidelijk toen er 61.000 fans de eerste Nederlandse Champ Car race vanaf de tribunes volgden. Vandaag is bekend geworden dat de officiële website van de serie de afgelopen maanden ook bestormd is door de Nederlandse fans. Lees verder...

DSC nieuws: 'Dutch Supercar Challenge slaat tenten op in Engeland'Na een zeer succesvol verlopen raceweekend tijdens de Champcars op Assen staat er voor de deelnemers van de Dutch Supercar Challenge komend weekend wederom een raceweekend op het programma. Dan rijdt de DSC namelijk in het voorprogramma van de Britcar 24h welke op het Engelse circuit van Silverstone verreden wordt. In totaal worden er door de Dutch Supercar Challenge  dit weekend vier races verreden, waaraan per race twee divisies van de DSC deelnemen. Lees verder...

BRL-Light nieuws: 'Team Fanzonely: hard werken beloond met podium'Maarsbergen, 3 september 2007 - Binnen één week deed de Champ Car World Series de circuits van Zolder en Assen aan. De Benelux Racing League reisde met deze Amerikaanse klasse mee als supportklasse. Team Fanzonely bleef na de Belgian Champ Car GP in Zolder, waardoor kostbare tijd werd bespaard en het team goed voorbereid vanuit Zolder direct naar Assen kon vertrekken. Daar werd voor het eerst in de historie van de BRL een regenrace gereden. Lees verder...

BRL-Light nieuws: 'De eerste overwinning dit seizoen is binnen voor Gaby Uljee!'
4 september 2007 -  De Benelux Racing League racete dit weekend twee maal tijdens het drukbezochte Champcar evenement in Assen. Gaby scoorde tweemaal een podiumplaats en mocht daarvan eenmaal de hoogste trede beklimmen! Lees verder...

BRL nieuws: 'Foto's BRL truck parade tijdens Bavaria Champ Car weekend Assen 1 en 2 september'Op de Collé Rental & Sales Truck gingen alle BRL-V6 en BRL-Light coureurs over het TT Circuit van Assen voor hun presentatie voor het dikke 60.000 aanwezige publiek. Voor zowel de coureurs als de  fans was dit een schitterend spektakel.
Uiteraard doen we dit ook weer tijdens het A1GP weekend op Circuit Park Zandvoort 30 september. Lees verder...

Racing Expo - 23-24 februari 2008 Leeuwarden

Formule Renault 3.5 nieuws: 'XAVIER MAASSEN OP JACHT NAAR PUNTEN OP DONINGTON PARK'DONINGTON PARK, 04 SEPTEMBER 2007 – Komend weekend (07-09 september aanstaande) worden op het circuit van Donington Park (Engeland) de volgende races van de World Series Formule Renault 3.5 gehouden. Ondanks dat Xavier Maassen in de vorige manches op Spa-Francorchamps net niet in de punten eindigde, boekte de rijder met startnummer 16 in de Belgische Ardennen veel progressie. Lees verder...

BRL-Light nieuws: 'Ondanks pech toch nog achtste plaats voor Femke Terpstra in BRL Light!'Assen, 1 en 2 september. Tijdens de Dutch Champ Car Grand Prix, bezocht door meer dan 60.000 racefans, reed Femke Terpstra haar derde wedstrijd in de BRL-Light. Het weekend begon helaas met pech: een technisch probleem en een aanrijding. Een onverwachte wolkbreuk betekende een regenwedstrijd in race 1, een mooie achtste plaats in race 2 maakten het weekend helemaal goed. Lees verder...

IRL nieuws: 'Tony Kanaan wint in Detroit'Tony Kanaan heeft zondag de Detroit Belle Isle Grand Prix op zijn naam geschreven. Het was voor de Braziliaan de derde overwinning in de laatste vier races.

Prestatie
Danica Patrick boekte haar beste prestatie ooit door als tweede te eindigen voor Dan Wheldon. Lees verder...

Nascar nieuws: 'Johnson boekt vijfde zege'Jimmie Johnson heeft zijn vijfde Nascar-zege van het seizoen geboekt.

Top drie
De titelverdediger in de Nextel Cup kwam als eerste over de finish tijdens de Sharp Aquos 500 op de Californië Speedway. Carl Edwards eindigde als tweede voor Kyle Busch.

IRL nieuws: 'Patrick bleibt der IndyCar-Publikumsliebling'


Titelkampf hin, Titelkampf her: Das Rennen in Detroit hat wieder einmal gezeigt, dass Danica Patrick der Superstar der IndyCar-Serie ist.

Seit ihrem vierten Platz beim Indy 500 vor zwei Jahren, als sie bis kurz vor Schluss sogar in Führung lag, ist Danica Patrick der unumstrittene Superstar der IndyCar-Serie. Daran haben auch die eher bescheidene Saison 2006 und der aktuelle Titelkampf zwischen Dario Franchitti und Scott Dixon, der medial alles andere in den Schatten stellt, nichts geändert. Lees verder...

GP2 nieuws: 'Olivier Pla test nieuwe wagen'Op het Circuit Paul Ricard nabij het Zuid-Franse Le Castellet kwam voormalig GP2-rijder Olivier Pla vorige week in actie met de nieuwe Dallara GP2/08, die vanaf volgend seizoen de GP2/05 zal vervangen.

Oorspronkelijk zou Nelson Piquet als officiële piloot van Renault deze test voor z’n rekening nemen, maar de Braziliaan was met het Renault F1-team in Monza voor de testen aldaar. En dus werd Pla aangetrokken als vervanger.

Lees verder...

F3 nieuws: 'WAARDEVOL WEEKEND VAN AMERSFOORT RACING IN CHAMPCAR GRAND PRIX OP ASSEN!'ASSEN, 03 SEPTEMBER 2007 –Onder toeziend oog van meer dan 61.000 toeschouwers hebben Récardo Bruins Choi en Carlo van Dam in de ATS Formule Cup, dat tijdens de Champcar Grand Prix van Nederland werd verreden, uitstekende zaken gedaan. Van Dam pakte op zaterdag alweer zijn zevende overwinning, terwijl Bruins Choi op de afsluitende dag op de hoogste podiumtrede mocht plaatsnemen. Lees verder...

Collé Rental & Sales BRL Racing Team nieuws: ‘Foto’s van de hoogwerkers’Tijdens het Bavaria Champ Car weekend die verreden werd op het TT Circuit van Assen 1 en 2 september was het materiaal van Collé Rental & Sales, met vestigingen in Sittard, Utrecht en Hamburg (Duitsland) vol op te zien. Lees verder...

F3 nieuws: 'CARLO VAN DAM BOUWT LEIDING OP ASSEN VERDER UIT!'ASSEN, 02 SEPTEMBER 2007 – Onder toeziend oog van meer dan 61.000 toeschouwers heeft Carlo van Dam in de ATS Formule Cup, dat tijdens de Champcar Grand Prix van Nederland werd verreden, uitstekende zaken gedaan. De Nederlander won op zaterdag de eerste manche, terwijl hij vanmiddag opnieuw op het podium belandde door als derde te finishen. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Pauwels verslaat kersvers kampioen Van Mechelen'


Dave Van Beers (Renault Clio) verraste vriend en vijand

Rallycross Maasmechelen  02 september 2007

Na het Europees gebeuren op de Duivelsberg te Maasmechelen was het weer tijd om de draad terug op te nemen op Belgisch vlak, waarin kon gestreden worden voor de Belgische en Nederlandse titels in de drie klasse. Het werd Koen Pauwels die regerend en kersvers kampioen Patrick Van Mechelen versloeg in divisie 1,  terwijl Dave Van Beers zegevierde in 1A en Luc Maris met een overwinning zich van de titel verzekerde in divisie 3.

Lees verder...

SEAT CUPRA CUP NIEUWS: 'MORIEN / DUIVENVOORDE SLAAN HUN SLAG TIJDENS TROPHY OF THE DUNES'ZANDVOORT, 02 SEPTEMBER 2007 – Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde zijn hard op weg om de titel in de SEAT Cupra Cup in de wacht te slepen. Ondanks hevige motorproblemen werd het duo gisteren op het circuit van Zandvoort tijdens de Trophy of the Dunes als tweede afgevlagd. De 2-uursrace van zaterdag werd een prooi voor equipe Van der Sloot / Verschuur. De overige podiumplaats werd in beslag genomen door equipe Coronel / Sanders. Lees verder...

Formido Swift Cup, Trophy of the Dunes - Steve Kirsch nadert kampioenschapZandvoort, 2 september 2007 - Steve Kirsch nadert de titel in de Formido Swift Cup. Dankzij twee zeges vandaag tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort heeft hij zijn leidende positie versterkt. Tijdens de volgende wedstrijd (de A1 Grand Prix op Zandvoort) kan Kirsch definitief het kampioenschap grijpen. Lees verder...

Nat. autosport nieuws: 'SPANNENDE RACES KENMERKEN TROPHY OF THE DUNES'Op Circuit Park Zandvoort vond afgelopen weekend de Trophy of the Dunes plaats. Het evenement werd, met 6500 toeschouwers, drukker bezocht dan vorig jaar. Het raceweekend werd gekenmerkt door een vol programma van twaalf races met veel spannende elementen. Lees verder...

Dunlop Sportmaxx Clio Cup nieuws: 'UITGEKIENDE PITSTOPSTRATEGIE LEVERT WILKO BECKER PUNTEN OP!'ZANDVOORT, 03 SEPTEMBER 2007 – De chaotische kwalificatieverloop op zaterdagmorgen bepaalde grotendeels het beeld van de Dunlop Sportmaxx Clio Cup races die op Circuit Park Zandvoort werden verreden. Nadat Wilko Becker zich naar een teleurstellende 22e tijd had getraind, wist hij in de openingsrace via een uitgekiende pitstopstrategie veel posities goed te maken. Becker kwam in de eerste race als twaalfde over de meet. Dit leverde hem vier punten op. Lees verder...

Duits Formule BMW nieuws: 'STERKE KWALIFICATIE NIET BELOOND VOOR THOMAS HYLKEMA OP NÜRBURGRING'NÜRBURG, 02 SEPTEMBER 2007 – Op het circuit van de Nürburgring (Duitsland) heeft Thomas Hylkema in het Duits Formule BMW kampioenschap zijn potentieel laten zien. De Nederlander reed zijn beste kwalificatie van het seizoen door een tiende tijd voor de tweede race neer te zetten. In de openingsmanche kwam Hylkema slecht weg, maar wist zich uiteindelijk toch op te werken naar de zeventiende plek. Lees verder...

BRL - Eurotech nieuws: 'Wel snelheid, maar geen BRL- podium voor Eurotech Racing tijdens Champ Car GP op TT Circuit Assen'Assen, 2 september 2007 – Tijdens de Champ Car Grand Prix op het TT Circuit Assen streden de Eurotech-rijders in de kop van het veld mee maar zagen hun snelheid niet in podiumposities worden omgezet. In de eerste race reed Marc Goossens (België) zelfs even op kop maar eindigde op een vierde positie net voor zijn Eurotech-teamgenoot Jaap van Lagen (Ede). In de tweede race reed Van Lagen op een tweede positie maar werd geplaagd door technische problemen. Lees verder...

Autocross nieuws: 'Prijzenpot voor Open Gelders Kampioenschap voor Kevers'Voor de 2e maal gaat Autocrossvereniging EZHACO het Open Gelders Kampioenschap voor alle Kevers, (ongeacht motorinhoud, geen contact) organiseren en wel op zaterdag 15 september in Brakel. Lees verder...

24 uur race nieuws: '24 Hours of Zolder – Circuit Zolder 08-09/09 2007 - Belcar Endurance Cup'CEO Racing gaat voor de titel
De BonGou Belcar Endurance Cup rijdt in het kader van de 24 Hours of Zolder zijn vierdewedstrijd van het seizoen. De vierde op een totaal van zes. Maar door het feit dat ertijdens de laatste wedstrijd, de Belcar 10 Hours of Zolder, dubbele punten te rapenvallen, zijn we na komend weekend net over halfweg inzake de puntentelling. Lees verder...

24 uur race nieuws: '24 Hours of Zolder – Circuit Zolder 08-09/09 2007 - Belcar Sprint Cup'Lotusrijder Pascal Struyf favoriet

Op zaterdag 8 september wordt de derde wedstrijd van de Belcar Sprint Cup op gang geschoten. In tegenstelling tot vorig seizoen (10 wedstrijden) zijn er dit jaar maar vijf
races. Dit betekent dat we na dit weekend over halfweg het kampioenschap zijn aanbeland. Lees verder...

24 uur race nieuws: '24 Hours of Zolder: Circuit Zolder 08-09/09 2007 - Belcar Historic Sprint 'Lukt Van Elderen een vierde overwinning op rij?De State of Art Belcar Historic Sprint is in het voorprogramma van de 24 Hours of Zolderaan zijn vierde wedstrijd toe op een totaal van vijf. Het seizoen wordt eind septemberafgesloten in het kader van Francorchampagne op de Ardeense omloop. In het weekendvan de 24 Hours of Zolder verwachten we terug een vol huis. De vakantieperiode isimmers definitief achter de rug en een 40-tal deelnemers zullen terug hun opwachtingmaken. Lees verder...

Nat. autosport nieuws: 'Vd Heuvel weer terug aan de top !'Nadat de shakedown van de nieuwe Marcos niet helemaal vlekkeloos was verlopen ging het team van VDH Racing met volle moed naar Assen voor het weekend van de DSC tijdens de Champcar. In de vrije training kwamen veel afstellingproblemen naar boven, maar de monteurs wisten dit snel om te zetten in een stabiele auto voor de wedstrijd. Vandaar dat de kwalificatie niet zo belangrijk was en Jeroen van den Heuvel de auto als 13e kwalificeerde. Lees verder...

Samsung BMW 130i Cup nieuws; 'Ekris Motorsport weer een stap dichterbij de titel in Samsung BMW 130i Cup'Met een dubbele podiumfinish deed Ricardo van der Ende afgelopen weekend tijdens de Trophy of the Dunes goede zaken in de Samsung BMW 130i Cup. Op Circuit Park Zandvoort werd de rijder van Ekris Motorsport in de eerste race als derde afgevlagd. In de afsluitende heat deed hij er nog een schepje bovenop door als tweede te eindigen. Lees verder...

Clio Cup / BMW nieuws: 'Racende broers Bleekemolen beiden op podium'Ook succes Pim van Riet, Melvin de Groot en Nick Bleekemolen

Zandvoort, 2 september 2007 – Het was vandaag een mooie dag voor de racende broers Bleekemolen. Terwijl Sebastiaan op Zandvoort tijdens de Trophy of the Dunes de tweede manche uit de Clio Cup won, pakte Jeroen op de Duitse Nürburgring een mooie derde plaats in de internationale topklasse Porsche Carrera Cup. Van Team Bleekemolen pakten ook Pim van Riet, Melvin de Groot en Nick Bleekemolen fraaie ereplaatsen.

Lees verder...

BRL nieuws: 'BRL-spektakel bij Champ Car GP op TT Circuit Assen'Assen, 2 september 2007- De eerste Champ Car Grand Prix op TT Circuit Assen heeft in de Benelux Racing League twee spannende en spectaculaire races opgeleverd. Meer dan 60.000 toeschouwers waren getuige van het spektakel. In de eerste BRL-V6 race streden vier rijders voortdurend om de zege waarbij Donny Crevels een dikverdiende overwinning voor zich opeiste. Lees verder...

DTM nieuws: 'Tomczyk siegt am Nürburgring – Ekström bleibt Tabellenführer'Nürburg. Der Kampf um den Titel des DTM-Champions bleibt spannend: Beim achten DTM-Lauf auf dem Nürburgring sicherte sich Martin Tomcyzk (Audi) seinen zweiten Saisonsieg in der populärsten internationalen Tourenwagenserie, den dritten in seiner DTM-Karriere. Der Deutsche fuhr nach 43 Rennrunden auf dem 3,629 Kilometer langen Eifelkurs vor Bruno Spengler (Mercedes-Benz) als Sieger über die Ziellinie. Lees verder...

Champcar nieuws: 'Doornbos: Leek alsof ik demonstratie gaf'ASSEN - Het had zondag een feest moeten worden voor Robert Doornbos en het massaal opgekomen publiek in Assen. De Nederlandse coureur reed dit seizoen vooraan mee in de meeste races van de Champ Car. In eigen land kon de coureur niet imponeren. Hij finishte als dertiende. „Het voelde alsof ik een demonstratie aan het geven was”, zei Doornbos na afloop van de race. Lees verder...

Champcar nieuws: 'Wilson wint eerste Champ Car race in Nederland'Justin Wilson heeft de race in Assen gewonnen. De Brit pakte bij de start van de race de leiding toen Bourdais per ongeluk zijn speed limiter indrukte. Junqueira nam halverwege de race de leiding even over, maar viel bij de laatste pitstop terug naar de derde plaats. Daarmee finishte hij achter Jan Heylen, die een zeer sterke race beloond zag worden met een podium. Een toch al slechte race van Doornbos werd helemaal rampzalig toen hij in de laatste ronde nog moest bijtanken. Lees verder...

F1 nieuws: 'Consortium koopt F1-renstal Spyker'ZEEWOLDE - Het formule 1-team van Spyker verandert van eigenaar. Een consortium van de Indische miljardair Vijay Mallya en de Nederlandse familie Mol heeft daarover een overeenkomst bereikt met de automobielfabrikant. Lees verder...

Champcar nieuws: 'Champ Car in Assen trekt 61.000 toeschouwers'ASSEN - Ondanks de teleurstellende wedstrijd van Robert Doornbos in Assen was de komst van het Champ Car-circus een groot succes. Het publiek vond massaal de weg naar de hoofdstad van Drenthe en reageerde uiterst positief op de Amerikaanse raceklasse. 61.000 mensen passeerden de kassa. Lees verder...

F3 nieuws: 'RÉCARDO BRUINS CHOI WINT F3 RACE IN CHAMPCAR GRAND PRIX OP ASSEN!'De 21-jarige coureur pakt derde plaats in kampioenschap!

ASSEN, 02 SEPTEMBER 2007 – Met twee polepositions, één snelste raceronde en een briljante overwinning in de ATS Formule 3 Cup tijdens de Champcar Grand Prix van Assen, heeft Récardo Bruins Choi het weekend uitstekend afgesloten.

Lees verder...

XAVIER MAASSEN FIETST VOOR HET GOEDE DOEL IN PREUVENETOURHOENSBROEK, 01 SEPTEMBER 2007 – Autocoureur Xavier Maassen heeft afgelopen donderdag deelgenomen aan de Preuvenetour, een dagtocht dat door het Zuid Limburgse Heuvelland voerde. De tocht die in 1998 voor het eerst georganiseerd werd, is een charitatieve wielertour, met als doel het bijeenfietsen van gelden voor goede doelen. Lees verder...

F3 nieuws: 'Succes en falen op Nürburgring voor Renger'NÜRBURGRING, 01 SEPTEMBER 2007 – Renger van der Zande’s vechtlust is vandaag niet beloond. Na een fantastische start vanaf P10, waarin hij vier wagens verschalkte, streed de Formule 3 Euro Series rondelang met Romain Grosjean om de vijfde plaats. Lees verder...

Collé Rental & Sales: ‘Donald Molenaar en Gaby Uljee komen als winnaar uit de bus van spannende 2e BRL Race’

Assen, 2 september 2007

Vanmorgen, zondag 2 september, om 10.00 uur stond RACE 2 van het DUTCH CHAMPCAR GRANDPRIX WEEKEND ASSEN op het programma.
Even zag het ernaar uit dat de regen, net als gisteren, opnieuw uit de lucht zou vallen. Maar de Benelux Racing League heeft een droge race kunnen rijden. Het publiek, dat al in de vroege ochtenduren naar het TT-circuit van Assen was gekomen, werd getrakteerd op een spannende BRL race !
Het Collé Rental & Sales BRL Racing Team heeft gezorgd voor spannende momenten tijdens de race !

Lees verder...

Collé Rental & Sales: ‘Zeges voor Collé Rental & Sales coureurs op het natte TT-circuit van Assen’Assen, 1 september 2007

Vandaag hebben de heren coureurs van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team hun eerste race achter de rug op het TT-circuit van Assen tijdens het DUTCH CHAMPCAR GRANDPRIX WEEKEND in Assen.
Even voordat het deelnemersveld van de Benelux Racing League de baan op mocht begon het te regenen. Alvorens dat gestart kon worden moest iedereen eerst de Hoosier raceslicks wisselen voor regenbanden.

Lees verder...