Marijn van Kalmthout en Thomas Hylkema verdelen de buit in ELF BRL-Light

Donny Crevels met twee zeges ‘lord of the ring’ in ELF BRL-V6

Nürburgring 23 juli 2006 – Niet minder dan 184.500 toeschouwers bezochten dit weekend de Truck Grand Prix op de Duitse Nürburgring, waar de ELF Benelux Racing League twee uitermate enerverende races reed. Donny Crevels (Diemen) eiste daarbij de hoofdrol voor zich op door beide races in de BRL-V6 glansrijk te winnen. Marijn van Kalmthout (Hoofddorp) wist de eerste race in de BRL-Light op overtuigende wijze te winnen, maar kon dat niet herhalen in de tweede race.

Lees verder...

Raceverslag BRL Collé Rental & Sales Racing Team, ‘Truck Grand Prix Nürburgring’.

Kwalificatie BRL op de warme Nürburgring pakt goed uit voor de coureurs van het Collé Rental & Sales Team.

Nürburgring, 22 juli 2006

VRIJE TRAINING
Tijdens de vrije training van de BRL Light, die gisteren gereden is op de Nürburgring, hebben Thomas Hylkema (Toro – Collé BRL Light) en Jochen Habets (Habets Trucks – Collé BRL Light) goed gepresteerd. De rondetijden lopen wederom niet ver uiteen; wat uiteraard weer voor veel spektakel zal zorgen tijdens de 1ste race.

Lees verder...

ELF BRL-V6 RACES OP NURBURGRING IN DUITSLAND ALLARD KALFF BEGINT VOL VERTROUWEN AAN TWEEDE DEEL VAN SEIZOEN

Nurburgring- Na de races op het Belgische Zolder begaf het voltallige ELF-BRL (Benelux Racing League) veld zich richting Duitsland. Tijdens de Truck Grand-Prix op de vermaarde Nurburgring (meer dan 100.000 toeschouwers) werden de zevende en achtste ronde van het ELF-BRL V6 kampioenschap verreden. Allard Kalff zag zijn reis vanuit Zandvoort (nog) niet bekroond met eremetaal.

 Lees verder...

Rennen im Detail 'Erster DTM Sieg für Bruno Spengler'

Nürnberg. Der Kanadier Bruno Spengler (DaimlerChrysler Bank AMG Mercedes C-Klasse) fuhr beim fünften DTM Saisonrennen auf dem Norisring zum ersten DTM Sieg seiner Karriere. Nach 69 schweißtreibenden Runden auf dem einzigen Stadtkurs im DTM Kalender überquerte er vor seinen Markenkollegen Bernd Schneider (Vodafone AMG Mercedes C-Klasse) und dem ehemaligen Formel-1-Weltmeister Mika Häkkinen (AMG Mercedes C-Klasse) die Ziellinie.

 Lees verder...

Audi und Mercedes-Benz bestätigten DTM Engagement

Wiesbaden/Nürnberg. Audi und Mercedes-Benz engagieren sich auch über das Jahr 2006 hinaus in der DTM. Das erklärten die beiden Premium-Hersteller Audi und Mercedes-Benz anlässlich des Saisonhöhepunkts der DTM auf dem Nürnberger Norisring. „Das sind gute Nachrichten für die DTM Fans“, erklärte Hermann Tomczyk, Vizepräsident des Deutschen Motor Sport Bundes (DMSB).

 Lees verder...

Autocross spektakel in Kessel (Limburg)

Op 5 en 6 augustus a.s. organiseert ACC ‘The Blue Birds’ uit Kessel hun jaarlijks crossweekend met clubkampioenschappen, nachtcross en ASUZ cross.

We beginnen zaterdag om 19.00 uur met de clubkampioenschappen waar weer een felle strijd te zien zal zijn om de eerste plaats, want de bekers zijn niet gering Om 21.00 uur zal dan het grote geweld losbarsten, dan kun je als het ware de grond onder je voeten voelen trillen.

Lees verder...

Mededeling webmaster ‘Raceflash’

Webmaster Marcel Bol

Donderdag 20 juli heb ik na 6,5 uur werken 75% van de data weer terug kunnen zetten. Tevens is de lay-out weer online in de nieuwe staat. De Hosting van Blogse.nl heeft ons beloofd dat er iedere dag een back-up wordt gemaakt en dat er een tool word ontwikkeld zodat de gebruikers van blogse.nl kunnen gebruiken om zelf tussentijds een back-up te maken.
Aan de nieuwe website van Raceflash zal in mijn 2 weken vakantie aan werken  zodat deze spoedig online zal komen te staan.

Lees verder...

Spengler fährt erste Bestzeit auf dem Norisring

Beim ersten Test auf dem Norisring bekamen die 20 DTM Fahrer einen ersten Vorgeschmack, was sie in den folgenden zwei Tagen erwartet: ein heißes Wochenende. Bei strahlendem Sonnenschein und Temperaturen über 30° C sicherte sich Bruno Spengler die erste Bestzeit. Der Franco-Kanadier umrundete in der AMG-Mercedes C-Klasse den 2,3 Kilometer kurzen Stadtkurs in Nürnberg in 49.730 Sekunden.

 Lees verder...

Rekordvorverkauf - volles Haus bei der DTM am Norisring

Wiesbaden. Das DTM Saisonhighlight am Norisring wirft seinen Schatten voraus. Noch nie zuvor wurden so viele Tickets im Vorverkauf abgesetzt wie in diesem Jahr. Rund 42.000 Fans haben sich ihre Karten für das legendäre Stadtrennen am Nürnberger Dutzenteich schon gesichert. Und die Fans dürfen sich auf ein DTM Wochenende der Superlative freuen.

Lees verder...

Philips brengt Nico Rosberg van het Williams F1 Team naar Bavaria City Racing

 Rotterdam- Vanochtend heeft de organisatie van Bavaria City Racing haar programma en Philips de komst van Williams F1 coureur Nico Rosberg bekend gemaakt tijdens een persconferentie in de Euromast.Lees verder...

Eurotech Racing verkiest komend weekend BRL-V6 boven Belcar

Venlo-Blerick, 19 juli 2006. Eurotech Racing rijdt het komende weekeinde met de beide rijders Marc Goossens (B-Geel) en Danny van Dongen (NL-Zandvoort) in de BRL-V6, tijdens de Truck Grand Prix op de Nürburgring (D). Eurotech Racing zou aanvankelijk in Belcar uitkomen; komend weekeinde rijdt de klasse een race op de Eurospeedway Lausitz (D).

 Lees verder...

'Angelina' Limburgstalige top zangeres uit Maastricht

 Uiteraard mag het Limburgs lied niet vergeten worden. Al meedere malen trad 'Angelina' op bij de Autosport en Autospeedway. Tijdens de autosportbeurs 'Race & Rally' in 2004 te MECC Maastricht gaf ze een schitterend LIVE optreden. Ook in de pauze tijdens de Autospeedwayraces op Raceway Venray trad 'Angelina' als primeur voor een vol race stadion op. Zelfs de coureurs gingen in polonaice over de baan en zongen uit volle borst mee. Lees verder...

Racinginfo.com zoekt 'Webredacteur' per direct....

Racing Info dat binnenkort onine gaat als grootste web portal voor de Autosport Nationaal en Internationaal zoekt per direct voor hun website www.racinginfo.com een webredacteur.

 Lees verder...

Nieuw..... 'Raceflash drivers info'

Iedere week zullen wij een coureur aan jullie voorstellen.
De aftrap wordt nu gedaan door BRL-Light coureur Joop Claessens.

 Lees verder...

Mededeling Autospeedway coureurs Raceway Venray.


Geachte coureur,

Gaarne jullie aandacht inzake milieu en veiligheid tijdens de Autospeedway races op Raceway Venray:
- Een zeil onder de auto is
  verplicht
- Het meerijden op de auto’s is
  verboden.
- Het rijden van en naar het circuit dient stapvoets te
  gebeuren.

Lees verder...

Met “Ave Maria” in de hand op weg naar…

“de grootste latinobarbeque ooit op Belgische bodem”!

Belle is de laatste dagen niet uit de media te houden en dat zal de volgende weken niet anders zijn. Dankzij alle fans in Vlaanderen en Nederland is onze favoriete alweer flink op weg om een spetterende zomerhit te scoren met “Ave Maria”. Maar er is meer…!!! 

     

Lees verder...

Marco Jeninga (#221) 2de tijdens ‘Open EK’ Stockcar F1 Northampton.

Zondag middag 17 juli om half 3 ontvingen wij via een SMS bericht het goede nieuws dat Marco Jeninga (#221) beste Nederlander was tijdens de ‘Open EK’ Stockcar F1 race die plaats vond in Northampton (Engeland) met een keurige 2de plaats.

 Lees verder...

BP ULTIMATE MASTERS OF FORMULA 3: TOP-STARTVELD VOOR UNIEK EVENEMENT

Niet minder dan 41 deelnemers uit 18 landen hebben zich aangemeld voor deelname aan de BP Ultimate Masters of Formula 3 van 4 tot en met 6 augustus aanstaande op Circuit Park Zandvoort. Daarmee belooft ook de 16e editie van de belangrijkste Formule 3-race van Europa weer een uniek spektakel te worden, want alle toppers staan in Zandvoort aan de start.

Lees verder...

Latino zangeres ‘Belle Perez’ uit België.

Uiteraard met dit mooie hete zwoele weer mag ‘Latino’muziek niet ontbreken in de Autosport- en Autospeedway. Wie kan dit niet beter zingen dan deze bloedmooie zangeres ‘Belle Perez’.

 Lees verder...

Rhino's GT Series bij de Belcar Holiday Race

Laren, 14 juli 2006

De rhino’s GT Series zorgt voor het juiste tijdverdrijf tijdens de vakantie. Op 22 en 23 juli nemen de rhino’s bolides deel aan het evenement van de Belcar Holiday Race op de EuroSpeedway Lausitz.

 Lees verder...

Geen autosport voor Cees Langeveld in 2006!!!!!!

Door drukke werkzaamheden in de motorbranche is het helaas niet mogelijk om dit jaar actief te zijn op het gebied van autoracen.De BRL-V6 klasse is autosport op het hoogste niveau en om dat professioneel te doen vraagt enorm veel tijd.

 Lees verder...

Zangeres Charlène

 Natuurlijk mag het Nederlands talige lied (muziek) niet ontbreken in de auto en Autospeedway sport. Wie kan dit niet beter vertolken buiten Mariane Weber dan de 19 jarige Charlène de Lange uit Tilburg. Lees verder...

Op 6 augustus gaat onze nieuwe wereldwijde webportal Racinginfo.com online.Racinginfo.com presenteert zich als de wereldwijde linking pin voor coureurs, teams, leveranciers en fans in de auto- en motorsport. Racinginfo.com wordt HÈT internationale en wereldwijde raceportal en biedt race uitslagen, live-timing, racenieuws uit binnen- en buitenland, circuitinformatie, trainingstijden, foto’s, films, informatie over rijders en teams, sportnieuws, technische informatie, toekomstige ontwikkelingen, aanbieders van materialen en instrumenten en meer….. Lees verder...

Drei Tage ??? Action, Power, Fun and Music“ für die ganze Familie

Drei Tage volles Programm auf und an der Rennstrecke bietet der 21. ADAC Truck-Grand-Prix vom 21. bis 23. Juli 2006 auf dem Nürburgring. Schon jetzt versprechen die Veranstalter ein Programm, das in Europa seinesgleichen sucht.
Die wichtigsten Elemente des Erfolgskonzepts bleiben. So etwa die familienfreundlichen Eintrittspreise.

 Lees verder...

“Jacky van der Ende, Marc Goossens, Donald Molenaar en Sandor van Es verdelen de ere-plaatsen op het Circuit van Zolder in België”

De strijd tussen de coureurs Donald Molenaar, Sandor van Es en Phil Bastiaans van het Collé Rental & Sales Racing Team van Frans Collë en Marc Goossens en Danny van Dongen van het Eurotech Racing Team van Wim Noorman brandde het afgelopen week-end op het Circuit van Zolder in alle hevigheid los.

 Lees verder...

Zondag 23 Juli SUPER CUP NATIONAL HOTRODS Internationale Autospeedway wedstrijden, Raceway Venray

De kampioenschapstrijd barst aanstaande zondag 23 juli los op Raceway Venray. We zijn toe aan de vierde wedstrijddag van seizoen 2006 met als kraker, de Super Cup voor de National HotRods.

De Super Cup zal dit jaar voor het eerst onder deze naam verreden worden, voorheen ging deze race onder de naam World Cup van start. De opzet blijft ongewijzigd en dat wil zeggen dat al voor aanvang van de reguliere wedstrijden de spanning om te snijden zal zijn tijdens de kwalificatie heats voor de indeling op de start grid.

Lees verder...

Wim Noorman Teammanager van Eurotech Racing: “A way of life!!!”

Interview Pers Team BRL-V6 met Wim Noorman.

Aan de inmiddels bekende BRL-V6 telefoon hebben wij deze keer Wim Noorman. Wil je zijn gedrevenheid in de autoracesport begrijpen, dan moet je eerst wat meer weten van zijn achtergronden. Wim is autocoureur, teammanager en directeur van de Eurotech Group.

(c) Raceflash.nl Lees verder...

Roy Monden “eerste race uitgevallen, race twee een 12de plaats”

Op het Circuit van Zolder werd het afgelopen weekend (9 juli) race vijf en zes in het BRL Kampioenschap 2006 verreden. Het team kon zoals gebruikelijk sponsor Delbouw, die met vele mensen naar het circuit was gekomen, verwelkomen. En niet alleen de Delbouw mensen waren er. Ook de kersverse sponsor Kingspan® en sponsor Pokerplaza waren gekomen om met het team beter kennis te maken. En vielen met hun neus in de bekende race boter en konden life meemaken wat er al met autoracen kan gebeuren.

   Lees verder...

Audi TT und Porsche GT2 siegen in Zolder

09.07.2006: Mit einem Sieg und einem zweiten Rang beim Super Prix in Zolder konnte Robert Wallenborn seine Tabellenführung in der rhino's GT Series ausbauen.

Elmar Grimm hieß jedoch der erste Sieger des rhino's Wochenendes in Belgien. Der rote Audi TT ließ Polesetter Robert Wallenborn schon am Start hinter sich. "Ich bin vom Gas gegangen, weil die Ampel nicht Grün werden wollte.

Lees verder...

Racebabes en promotion girls aanwezig op Zolder. (Deel 1)

Tijdens de 'Super Prix' weekend 8 en 9 juli jl. op het circuit te Zolder waren natuurlijk weer de nodige racebabes en promotion girls aanwezig. Uiteraard waren de racebabes van fotograaf Bas Kaligis (www.racebabes.nl) ook naar het warme Zolder gekomen om o.a. bij de paddock van de Benelux Racing League de nodige sponsor, racefan en coureur op de foto vast te leggen.

Lees verder...

Eerste zege BRL Light-talent Dick Freebird

Donald Molenaar en Marc Goossens verdelen buit in ELF BRL-V6

Zolder (B), 9 juli 2006. De races van de ELF Benelux Racing League, verreden tijdens de Zolder Super Prix op het circuit van Zolder, waren de onbetwiste smaakmakers van het evenement. In de klasse ELF BRL-V6 behaalde Marc Goossens een thuiszege, het is alweer zijn derde overwinning van het seizoen.

Foto: eric-experience.com Lees verder...

16 juli autospeedway Lelystad Spektakel op Midlandcircuit

Zondag 16 juli begint de tweede helft van het autospeedwayseizoen; In diverse klasses is de strijd om het kampioenschap uitermate spannend.

 Lees verder...

ELF BRL-V6 TIJDENS ZOLDER SUPER PRIX ALLARD KALFF HEEFT DE SNELHEID MAAR MIST NOG WAT GELUK

Zolder – De vijfde en zesde ronde van de ELF Benelux Racing League werden verreden tijdens de Zolder SuperPrix op het Circuit van Terlaemen in België.  Zandvoorter Allard Kalff verscheen aan de start met zijn weer volledig opgeknapte blauwe zescilinder BRL.

Fotograaf: Chris Schotanus (Essay Produktie)
Foto: Chris Schotanus (www.essayprodukties.nl) Lees verder...

Nieuws maand JULI incl layout, opmaak verdwenen.

Tot grote spijt ontvingen wij als raceflash.nl het volgende bericht van de webmaster van blogse.nl:

Topic: Verklaring verdwenen logs!!!!!!!!!
Door Webmaster op 19-07 om 14:16
Beste mensen,

Bij het terugzetten van een backup is door mijn hoster een fout gemaakt. De database die ze terug hadden gezet was van 28 juni. Deze is erna nooit meer geupdate. Vandaar dat veel weblogs zijn verdwenen en ook een flink anatal logs. Mijn excuses hiervoor!!!

Was afgelopen maand meer dan 30 uur bezig met updaten en nu alles weg.......... Helaas alle data van 29 juni t/t 19 juli is verloren gegaan.)

Zal vandaag toch proberen het laatste nieuws en de juiste layout weer online te krijgen. Zal wel nachtwerk voor me worden, maar dat heb ik er wel voor over.
Aan de nieuwe wesbite van raceflash zal hard getimmert worden in mijn 2 weken vakantie volgende week. Ik hoop deze dan in mijn vakantie online te krijgen.